• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Klaus Švab se povlači sa funkcije nakon pet decenija

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Potvrđeno je da će Švab u januaru 2025. preći na ulogu predsednika upravnog odbora

  • 0
Klaus Švab Klaus Švab / Foto: Fabrice COFFRINI / AFP / Profimedia

Svetski ekonomski forum potvrdio je danas da se osnivač te organizacije Klaus Švab povlači sa izvršne funkcije nakon više od 50 godina.

Forum nije otkrio ko će naslediti Švaba i postati zaštitno lice njegovog elitnog godišnjeg sastanka u Davosu u Švajcarskoj, prenosi Si-En-Bi-Si (CNBC).

Potvrđeno je da će Švab u januaru 2025. preći na ulogu predsednika upravnog odbora Svetskog ekonomskog foruma.

Dodaje se da će taj odbor biti organizovan oko četiri strateška odbora "kako bi se dodatno pojačao uticaj rada organizacije".

Nemački inženjer i ekonomista Švab, koji je u martu napunio 86 godina, je osnovao Svetski ekonomski forum 1971. godine i takođe bio njegov izvršni predsednik.

Forum je prvobitno bio zamišljen kao mesto na kome se okupljaju evropski poslovni lideri i vladini zvaničnici da bi diskutovali o jačanju evropske konkurentnosti sa SAD.

Godišnji sastanak Svetskog ekonomskog foruma u Davosu je tokom godina postao događaj na kome prisustvuje globalna politička i poslovna elita da bi diskutovala o najvažnijim pitanjima današnjice.

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>