• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Vlasnicima kuća eksplodirala dva meseca nakon izgradnje: Šef građevinske firme pobegao, pa priznao krivicu

D. J.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Policija Novog Južnog Velsa je htela da optuži gospodina Khouzamea (35) za prevaru, ali imali su problema da ga pronađu

  • 0
Ruševina Foto: Pixabay

Šef osramoćene građevinske firme koja je privukla neželjenu pažnju nakon što se jedna od njenih potpuno novih kuća senzacionalno srušila, dospeo je u gomilu pravnih problema. "He Co Pty Ltd", koja posluje kao "Hemisphere Constructions", građevinska kompanija sa sedištem na zapadu Sidneja, prošle godine je dospela na naslovnice u nacionalnim novinama iz sasvim pogrešnih razloga.

Bilo je u gluvo doba noći Velikog petka kada je par u Kondel Parku pokupio svoje ljubimce i malo dete i pobegao na ulicu dok je njihov dom za iznajmljivanje počeo da se trese. Slike posledica pokazuju kuću u ruševinama, a komšije upoređuju zvuke nesrećnog događaja sa zvukom "eksplozije" ili "udesa automobila".

- Ugao kuće iznad garaže se srušio - kasnije su zaključili iz vatrogasno-spasilačkog tima NSV.

Inače, kuća je bila stara nepuna dva meseca, ali saga se tu nije završila.

George Khouzame, jedini direktor Hemisphere Constructions-a, pobegao je od policije ranije ove godine nakon što je podignuto niz optužbi za prevaru dok su vlasti ispitivale okolnosti urušavanja kuće, prenosi News.

Kako se navodi, policija Novog Južnog Velsa je htela da optuži gospodina Khouzamea (35) za prevaru, ali imali su problema da ga pronađu. U februaru je policija pozvala građane da im pomognu u pronalaženju "traženog čoveka".

- George Khouzame, star 34 godine, traži se po nerešenoj poternici u vezi sa krivičnim delima prevare - navodi se u saopštenju.

Džordž je opisan kao čovek koji je visok oko 180 cm, čvrste građe, crne kose i brade i smeđih očiju.

Skoro dva meseca kasnije, gospodin Khouzame se predao i priznao krivicu krajem marta.

Šef zgrade je dva puta osuđen za nepošteno pribavljanje finansijske koristi i jednom za prekršaj koji se odnosi na ugovaranje nekog lica bez dozvole za obavljanje poslova za koje je potrebna licenca.

Takođe je osuđen po nekoliko tačaka optužnice za objavljivanje obmanjujućih informacija da bi stekao prednost i za davanje obmanjujućih izjava u prijavi za osiguranje.

(Telegraf Biznis)

Video: Kuća izgrađena u gotskom stilu iz 19. veka na aukciji, a početna cena će vas iznenaditi

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>