• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

PKS domaćin sednice Generalne skupštine Evropske asocijacije za vode: Usvojena nova strategija

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Članovi Eureau obezbeđuju pijaću vodu i kanalizaciju za preko 450 miliona Evropljana

  • 0
Kisela voda, mineralna Ilustracija: Pixabay

U Beogradu je održana dvodnevna sednica Generalne skupštine Evropske asocijacije za vode (Eureau), koja okuplja predstavnike vodećih organizacija u oblasti upravljanja vodnim resursima iz 33 zemlje - 27 država EU, kao i Islanda, Norveške, Švajcarske, Ukrajine, Ujedinjenog Kraljevstva i Srbije.

Članovi Eureau obezbeđuju pijaću vodu i kanalizaciju za preko 450 miliona Evropljana, saopštila je Privredna komora Srbije.

Ove godine domaćin Generalne skupštine bila je Srbija, a u fokusu dvodnevnog zasedanja bila je revizija Strategije za period 2021 - 2030. godine.

Zahvaljujući na izuzetnom gostoprimstvu, predsednik Eureau Par Dalhielm istakao je da je usvojena nova strategija za naredne godine i da je obezbeđeno jačanje sekretarijata Eureau.

- To znači da smo spremni za buduće izazove, kako bismo stanovnicima Evrope i dalje pružali kvalitetno vodosnabdevanje, uz istovremeno unapređivanje životne sredine, zdravlja i poslovne klime - rekao je.

- Za oblast snabdevanja vodom naše učešće u radu Eureau, kroz Generalnu skupštinu, ali i kroz tri komisije u kojima nas predstavljaju srpska vodovodna preduzeća, je od ogromnog značaja - rekao je predstavnik Srbije u Eureau, Dalibor Joknić, sekretar Udruženja za komunalne delatnosti Privredne komore Srbije.

Pored prilike za usvajanje najboljih praksi za unapređenje vodne infrastrukture, kroz blagovremeno usklađivanje sa standardima Evropske unije doprinosi se jačanju nacionalnih kapaciteta u oblasti vodoprivrede, rekao je on.

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>