• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Čuvena kompanija na gubitku od 100 miliona evra: Suosnivač Lučano Beneton krivi novi menadžment

V. K.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sindikati procenjuju gubitke Beneton grupe od 2013. godine na milijardu evra

  • 0
Luciano Benetton Foto: TORU YAMANAKA / AFP / Profimedia

Lučano Beneton, suosnivač čuvenog modnog brenda, objavio je da se povlači sa mesta predsednika upravnog odbora u intervjuu objavljenom u subotu za milanski dnevnik Korijere dela sera. On je okrivio sadašnje rukovodstvo za gubitke od 100 miliona evra koje je otkrio prošle godine.

Beneton, se vratio se brendu odeće kao predsednik 2018. godine, nakon što je otišao sa funkcije 2012. Za gubitke je okrivio izvršnog direktora zaposlenog 2020. godine i njegov novi menadžerski tim.

- Ukratko, verovao sam im i napravio grešku - rekao je Beneton. On je rekao da je prošlog septembra prvi put shvatio da se gubici povećavaju.

Brend sa sedištem u severnom regionu Veneto, poznat koliko po svojoj šarenoj trikotaži, toliko i po nekada raskošnim reklamnim kampanjama, borio se protiv konkurencije brendova brze mode, a sindikati procenjuju gubitke Beneton grupe od 2013. godine na milijardu evra. Beneton je prošao kroz brojna kreativna i menadžerska ponovna lansiranja u pokušaju da povrati svoje uporište.

Benetonov mandat ističe u junu, što se poklapa sa odborom porodične holding kompanije Beneton, Edizione SpA, za koju se očekuje da imenuje novo rukovodstvo.

Edizione, čiji je predsednik sin Lučana Benetona Alesandro, ima različite posede, uključujući transport i infrastrukturu preko Mundisa, i maloprodaju hrane i pića, uključujući lanac Autogril, preko Dafija, prenosi AP.

Porodična holding kompanija prodala je svoje vlasništvo u Autostrade per l’Italia SpA nakon što je bila pod intenzivnom političkim pritiskom i ispitivanjem nakon urušavanja mosta na autoputu u Đenovi kojim je upravljala u avgustu 2018. godine u kojem su poginule 43 osobe.

Lučano je osnovao Beneton grupu 1965. godine sa sestrom Đulianom, i braćom Karlom i Gilbertom. Njegovo bogatstvo se procenjuje na 3.3 milijarde dolara.

(Telegraf Biznis)

Video: Kupila majicu na "sniženju", kući shvatila da je upala u zamku: Majka prevarena u dečjem butiku

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>