• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Postavljali lažne oglase, pa "uzeli" oko 30.000 evra: Prevareno 14 osoba, policija se odmah oglasila

Vreme čitanja: oko 1 min.

Osumnjičeni su uhapšeni

  • 0
Uviđaj policija rotacija policija noć policijski automobil interventna jedinica hapšenje lisice Foto-ilustracija: Mateja Beljan, Shutterstock

Policija u Grubišnom Polju uhapsila je 19-godišnjaka i 28-godišnjakinju zbog prevare sa lažnim oglasima za traktore i vozila na internetu. Kako se navodi, oni su prevarili 14 osoba za više od 30.000 evra.

Krivičnim istraživanjem nad 19-godišnjakom i 28-godišnjakinjom iz hrvatska županije otkriveno je da su u periodu od marta do 30. maja ove godine oglašavali nepostojeće traktore i automobile na prodaju putem onlajn platforme i društvene mreže.

Obmanuli su kupce tako što su sa njima sklapali kupoprodajne ugovore nezakonito koristeći lične podatke drugih ljudi. Na ovaj način su prevarili 14 lica koja su im uplatila ukupno 20.400 evra i 800 evra kao kaparu ili troškove prevoza, prenosi Fenix.

Osumnjičeni su uhapšeni, a protiv njih će biti podneta krivična prijava Opštinskom državnom tužilaštvu u Bjelovaru.

Policija još jednom upozorava građane da budu oprezni prilikom kupovine putem interneta, jer se često pojavljuju lažni oglasi sa ciljem obmanjivanja kupaca. Preporučuju se dodatne provere i izbegavanje sumnjivo povoljnih ponuda.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>