• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nemački trgovci na malo ne očekuju značajne prihode od Evropskog prvenstva u fudbalu

V. K.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Vrednost indeksa kojim se mere očekivanja u nemačkoj maloprodaji je porastao sa aprilskih minus 14,5 poena na minus 13,3 poena

  • 1
Nemačka Foto: Shutterstock/hyotographics

Poslovno raspoloženje nemačkih trgovaca na malo se za nijansu poboljšalo u maju, ali njihova očekivanja u celini su i dalje pesimistična, navodi se u danas objavljenom izveštaju Instituta za ekonomska istraživanja IFO iz Minhena.

Vrednost indeksa kojim se mere očekivanja u nemačkoj maloprodaji je porastao sa aprilskih minus 14,5 poena na minus 13,3 poena.

Nasuprot tome, vrednost pokazatelja kojim nemački trgovci na malo ocenjuju svoju sadašnju situaciju je stagnirao na minus 2,1 poena.

- Malo je verovatno da će Evropsko prvenstvo u fudbalu, koje se održava u Nemačkoj, doneti bilo kakav primetan prodajni podsticaj za maloprodaju u celini - smatra stručnjak IFO Patrik Hepner.

Prema njegovom mišljenju, od fudbalske euforije će verovatno profitirati samo supermarketi, prodavci pića i specijalizovane sportske prodavnice.

Prodavci hrane, automobila, bicikala i električne robe i kućnih aparata u Nemačkoj su u maju znatno pozitivnije ocenjivali svoju situaciju nego u aprilu, dok prodavnice nameštaja i potrošačke elektronike nisu zadovoljne svojim poslovanjem.

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Video: Ambasador Stefan Tomašević posetio prodajni objekat u Aradu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Перагеније

    3. jun 2024 | 12:49

    Ма шта их брига, украјина побеђује...

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>