• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

Predstavnici ministarstava sastali se sa japanskom kompanijom NTT Data

V. K.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Japanske kompanije imaju podršku Vlade Japana po pitanju saradnje sa srpskim kompanijama

  • 1
NTT Data sastanak Foto: TANJUG/ NITRA/ ZORAN PETROVIĆ/ bs

Savetnik ministra nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Miroslav Trajanović i državni sekretar Ministarstva informisanja i telekomunikacija Milan Dobrijević sastali su se danas sa predstavnicima japanske kompanije NTT Data, koja je predstavila svoje poslovanje i tom prilikom se upoznala sa domaćim projektom izgradnje BIO4 Kampusa i tokovima digitalizacije u Srbiji.

- Ministarstvo nauke, tehnološkog razvoja i inovacija, kao i Ministarstvo informisanja i telekomunikacija je zajedno sa Ambasadom Japana i kompanijom NTT Data razmenilo informacije o tokovima razvoja digitalizacije u Srbiji, kao i o tome šta su mogućnosti i kompetencije koje bi našim ljudima mogla da ponudi kompanija NTT Data. Sve ovo zajedno može da doprinese daljoj bliskoj saradnji ove japanske kompanije sa institucijama u Srbiji u budućnosti - istakao je Trajanović, saopštilo je ministarstvo.

Ambasador Japana Akira Imamura istakao je da japanske kompanije imaju podršku Vlade Japana po pitanju saradnje sa srpskim kompanijama.

- Polje nauke, digitalizacije i veštačke inteligencije nam je izuzetno značajno i drago nam je da je Srbija otvorena za saradnju, kao i da ste izdvojili vreme da razgovaramo o oblastima u kojima je moguće ostvariti dalju kolaboraciju - rekao je Akira.

Norijuki Kaja ispred kompanije NTT Data predstavio je njihovo poslovanje u Japanu i Rumuniji.

- Želimo da podelimo sa vama sve na čemu planiramo da radimo i na čemu smo dosad radili, kako bismo potencijalno stekli partnera, što bismo voleli da nam Srbija postane. Hteli bismo da steknemo uvid u to šta možemo da uradimo zajedno sa Vladom Srbije da bismo unapredili srpsku ekonomiju - poručio je on.

Savetnik u Kabinetu predsednika Narodne Skupštine Nenad Paunović predstavio je prisutnima projekat izgradnje BIO4 Kampusa, kako bi se predstavnici kompanije NTT Data upoznali sa infrastrukturom koja će biti dostupna međunarodnim kompanijama koje se u budućnosti odluče da posluju u našoj državi.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Jelena Radonjić je prvi posao imala u Japanu, danas je saradnik Forbsa: Ovo su top veštine za uspeh

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Antistrucnjak

    12. jun 2024 | 13:34

    Kad sam ja slao predmetne planove i eseje napravljene sa AI, Srbija nije ni znala da AI postoji niti da se s AI moze pricati na srpskom. A sad odjednom sve strucnjak do strucnjaka. A od mene ni traga ni glasa. Klasika. A tako je bilo i kad se XML pojavio krajem 90-ih. Svi me zvali da saznaju sta je to. A par godina kasnije sve strucnjak do strucnjaka a rezimei puni XML. A ja u zapećku.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>