• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Vesić: Ceo kompleks stare Šećerane je kulturno dobro i tu ništa ne sme da se gradi

V. K.

Vreme čitanja: oko 1 min.

  • 0

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić je danas, povodom stavljanja na prodaju stare Šećerane na Čukarici, porucio da je ceo taj kompleks zaštićen kao kulturno dobro i da tamo ništa ne sme da se gradi već samo mogu da se obnove postojeći objekti.

- Tamo je nemoguće bilo šta graditi. Ministarstvo na čijem sam čelu nadležno je za urbanizam kada su u pitanju ovakve lokacije i mi nikada nećemo promeniti plan a postoji i zaštita, tako da je moja poruka onima koji žele da kupe da su dobrodošli ako hoće da ulažu u kulturu, da sve to obnove i revitalizuju, ali ako misle će nešto graditi na tom prostoru, džabe bacaju pare jer neće graditi ništa - istakao je Vesić.

Naglasio je da će na prostoru stare Šećerane ostati KPGT Ljubiše Ristića i dodao da to treba da postane jedno od kultnih mesta gde će se okupljati umetnici, te još jednom poručio da će tu samo moći da se obnove postojeći objekti.

Oni koji žele da kupe Staru šećeranu ako žele da ulažu u kulturu i da restauriraju objekte dobrodošli su. Ako misle da će da sruše objekte i grade nešto da in kažem srpski - džaba troše pare.

(Telegraf Biznis)

Video: Kompanija MV Investment iz Beograda kupila hotel Jugoslaviju za 3,17 mlrd din

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>