• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Er Srbija" ostvarila najbolji rezultat od osnivanja: Tokom maja ostvareno 3.869 letova

V. K.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Za četiri odsto više letova nego što je bilo istog meseca prošle godine

  • 0
A330 Air Serbia Salinger Igor

Srpska nacionalna avio kompanija "Er Srbija" je u maju ove godine prevezla ukupno 372.638 putnika što je povećanje za 11 odsto u odnosu na isti mesec prošle godine i najbolji rezultat koji je ta kompanija ostvarila od osnivanja 2013. godine, izjavio je danas ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić.

- Mi smo sa tri naša aerodroma - u Beogradu, Nišu i Kraljevu tokom maja imali 3.869 letova, što je za četiri odsto više letova nego što je bilo istog meseca prošle godine, što govori o tome da imamo sve više putnika i koliko se "Er Srbija’ razvija" - rekao je Vesić gostujući u emisiji "150 minuta" na televiziji Prva.

Govoreći o radovima na niškom aerodromu "Konstantin Veliki", ministar je rekao će novi terminal na tom aerodromu početkom jula početi sa radom.

Naveo je da je u izgradnju novog terminala uloženo oko 10 miliona evra i da je, osim toga, stigla potpuno nova oprema vredna oko šest miliona evra koja je, kako kaže, modernija nego na aerodromu "Nikola Tesla" u Beogradu.

Vesić je rekao da se trenutno na niškom aerodromu rade pristupne saobraćajnice, parkinzi, zamena kompletne kanalizacione i vodovodne mreže, gasa…u šta će biti uloženo oko 16 miliona evra.

- Čeka nas da u narednom periodu sredimo staru zgradu i napravimo novu, rekonstruišemo sletno-poletne piste, da mesta za parkiranje kamiona sa četiri povećamo na devet i uradimo novi kontrolni toranj - rekao je Vesić.

Naveo je da je prošle godine kroz niški aerodrom prošlo skoro 450.000 putnika, a da će radovima biti omogućeno da više od million putnika leti sa tog aerodroma.

(Telegraf Biznis)

Video: "Ovo je najsrećniji dan otkad sam ambasador u Srbiji": Od 15. maja ponovo direktno do Kaira

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>