• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Evropski turistički div ide u stečaj: Pogođen ogroman broj turista, kompanija objasnila "šta dalje"

D. J.

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Podrška putnicima pogođenim posledicama nelikvidnosti je sada glavni prioritet", navodi se u saopštenju

  • 0
Katanac, lanac, vrata, kapija, kuća, dvoriše, zaključano Foto: Pixabay

"FTI Touristik GmbH", matična kompanija FTI Grupe, podnela je u ponedeljak zahtev za stečaj Okružnom sudu u Minhenu. Kako je navedeno ispred trećeg po veličini turoperatora u Evropi, uprkos dugotrajnom i složenom procesu investitora i najavljivanja ulaska konzorcijuma, kompanija nije uspela da se izvuče iz finansijski problematične situacije.

"... od tada su brojke rezervacija bile daleko ispod očekivanja uprkos pozitivnim vestima. Pored toga, brojni dobavljači su insistirali na avansnom plaćanju. Kao rezultat toga, došlo je do povećane potrebe za likvidnošću, koja se više nije mogla premostiti do zatvaranja procesa investitora. Podnošenje zahteva za stečaj je stoga postalo neophodno iz pravnih razloga", navodi se u saopštenju kompanije.

Podrška pogođenim putnicima

Kako dalje naglašavaju, sada im je najvažnije da pruže podršku pogođenim putnicima.

- Podrška putnicima pogođenim posledicama nelikvidnosti je sada glavni prioritet za FTI Grupu. Veb stranica za podršku je već postavljena na "vvv.fti-group.com/de/insolvenz" i na broj telefona +49 (0) 89 / 710 45 14 98 . Postavljena je besplatna telefonska linija za podršku. Putovanja koja još nisu počela verovatno više neće biti moguća ili samo delimično moguća od utorka, 4. juna 2024. U saradnji sa (privremenim) stečajnim upravnikom koji tek treba da bude imenovan, koncept za tekuće informisanje pogođenih putnika i operativnu implementaciju od neophodnih mera biće razvijene u narednim danima - zaključuje se u saopštenju.

Nemačko ministarstvo ekonomije nazvalo je nelikvidnost "tragičnim" i dodalo da ne može pružiti nikakvu dodatnu pomoć. FTI zapošljava 11.000 ljudi širom sveta i nudi obilaske do više od 40 destinacija, uključujući preko svojih 10.000 partnerskih agencija u Nemačkoj.

Procenjuje se da samo trenutno u Grčkoj ima 7.500 posetilaca koji su rezervisali odmor preko FTI-a, od kojih je 4.000 na Kritu prenosi Kathemarini.

(Telegraf Biznis)

Video: Kuća na točkovima: Penzioner našao idealno rešenje za život i putovanje

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>