• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Masovno trovanje u Perutninoj fabrici u Srpcu: 16 radnika završilo na Infektivnoj klinici, jedan zadržan

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Oglasio se i direktor fabrike Velibor Popović

  • 0
Perutnina Ptuj Printskrin: PtujskaTelevizija/YouTube, Shutterstock

Juče u popodnevnim časovima došlo je do trovanja 16 radnika zaposlenih u fabrici Perutnina u Republici Srpskoj. Svi su imali stomačne tegobe, a navodno su se simptomi pojavili nakon zajedničkog obroka u kompaniji, rečeno je za Glas Srpske. Za sada još uvek nije poznato šta je izazvalo trovanje.

Velibor Popović, direktor "Perutnine Ptuj" iz Srpca, rekao je da su se radnici u sredu naveče nakon obroka požalilo na stomačne tegobe i da su se odmah prijavili srbačkom Domu zdravlja, a da su nakon toga upućeni na Univerzitetski klinički centar Republike Srpske.

Inače, reč je o radnicima druge smene. Kako je Popović potvrdio za Srpsku info, 15 radnika već vraćeno svojim kućama, a da je na UKC RS ostala jedna radnica.

-Radnici su svi vraćeni, osim jedne gospođe koja odranije ima i neke druge hronične tegobe. Mi smo sa njom stalno u kontaktu i mislim da će ona ostati na pregledima i danas te da će prenoćiti na UKC RS – naveo je on.

Do trovanja je došlo u fabričkoj menzi, a Popović je i otkrio šta bi mogao da bude uzrok trovanja 16 zaposlenih.

- Svi oni tu jedu. Juče je podeljeno preko 400 obroka u obe smene, a 16 radnika se prijavilo sa tegobama. Sumnjamo da je uzrok trovanja nekakva slanina, koja povezuje sve radnike da su je konzumirali, odnosno taj obrok. Ali ne bih ništa da detaljišem, uzeće se uzorci, pa ćemo videti – poručio je Popović i dodao da je ovo prvi put da se ovako nešto dogodilo.

Kako je rekao za Nezavisne novine, u kompaniji su trenutno nadležni inspektori i predstavnici Instituta za javno zdravstvo RS, koji pokušavaju da otkriju uzroke.

-Oni su tu, uzimaju briseve po službenoj dužnosti. Mi smo svoje veće uzeli – naglasio je Popović.

(Telegraf Biznis)

Video: Šta smo sve jeli u Seulu, da li biste ovo probali

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>