• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Obeleženo 184 godine rada Pošte Srbije: Radne jedinice dobile 95 novih električnih vozila

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Poštari pokrivaju 4.700 naseljenih mesta u Srbiji

  • 0

Pošta Srbije danas je obeležila 184 godine rada a ovim povodom upriličen je specilalni događaj na kome je predstavljeno 95 novih električnih dostavnih vozila. Predstavnicima radnih jedinica javnog preduzeća ključeve vozila uručili su ministar informisanja i telekomunikacija Dejan Ristić i v. d. Direktora Pošte Srbije Zoran Anđelković

Obraćajući se okupljenim zvanicama ministar Ristić je istakao da je Pošta Srbije jedan od naših najvažnijih resursa te da daje značajan doprinos ukupnom razvoju i privrednom značaju naše zemlje.

- Pored učitelja, lekara, policajaca, poštari su jedna od profesija bez koje se ne može zamisliti uređeno demokratsko društvo te je ovo odličan povod da na ovaj dan dodelimo ključeve najsavremenijih elektornskih vozila. Pošta i Republika Srbija još jednom demonstriraju posvećenost zaštiti životne sredine, očuvanju okoline. Ponašamo se racionalno, ponašamo se odgovorno i idemo u korak sa vremenom. - rekao je ministar Ristić.

Ristić je istakao da sve ovo dodatno utiče na kvalitet usluga koje Pošta Srbije pruža velikom broju građana koji se broje milionima. Dodaje da je ovo još jedan iskorak u pravom pravcu, još jedan korak koji vodi ka daljem poboljšanju rada Pošte.

V. d. Direktora Pošte Srbije Zoran Anđelković je rekao da poštari ovog preduzeća pokrivaju 4.700 naseljenih mesta u Srbiji i da Pošta Srbije sa 1.793 pošte i 14.193 zaposlenih može da završi sve što je važno za građane Srbije važno a odnosi se na poštanske usluga.

- Prateći digitalizaciju i sve ono što je Vlada Srbije u prethodnom periodu radila, kada je reč o e-upravi, želimo da zadržimo broj zaposlenih i ne samo da je pratimo već da i mi dajemo svoj doprinos digitalizaciji Srbije - rekao je on.

- Čast mi je što ovaj dan slavimo u dan Svesrpskog sabora i što su sa nama prijatelji iz Republike Srpske. Sa njima smo smo od 2012. godine

potpisali osam raznih sporazuma i to ne samo sporazuma o dobrim namerama, nego sporazuma koji stvarno funkcionišu - istakao je Anđelković .

Dodao je da Pošta Srbije želi da nastavi da bude odgovorna kompanija koja će nastojati da sva buduća vozila budu na električni pogon, a koja će se snabdevati strujom koju će proizvoditi samo preduzeće.

Anđelković je istakao i da je zaposlenima u maju, u dogovoru sa sindikatima, isplaćena prva polovina predviđene dobiti a da će druga polovina biti isplaćena u u septembru.

(Telegraf Biznis)

Video: Predstavljanje novog kineskog brzog voza - Soko

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>