• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ivanišević otvorio Fruškogorsku vinsku šetnju: Učestvovalo 18 vinarija iz Srbije

A. G.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ivanišević je rekao da je ovakva manifestacija jedan od najboljih načina da se promoviše ono što Vojvodina ima i da su to, pre svega, vredni ljudi.

  • 0
Okrugli sto - Uloga države i civilnog društva u izbegličkoj k Foto: Milena Đorđević

Pokrajinski sekretar za privredu i turizam Nenad Ivanišević otvorio je ovogodišnju Fruškogorsku vinsku šetnju "Fruška Walk and Wine 2024", na Ribarskom trgu u opštini Irig odake je i krenula šetnja od 7,6 kilometara, a posetioci su na šest punktova mogli da degustiraju vina iz 18 vinarija.

Ivanišević je rekao da je ovakva manifestacija jedan od najboljih načina da se promoviše ono što Vojvodina ima i da su to, pre svega, vredni ljudi.

- Pokrajinska vlada će kao i do sada podržavati ovu manifestaciju i siguran sam da je ovo jedan od proizvoda koji možemo izvesti na strana tržišta, privući što veći broj turista. Prema poslednjim pokazateljima, Irig i Vrdnik jesu mesta koja u Srbiji najviše napreduju u turizmu, po broju noćenja i dolazaka - rekao je Ivanišević.

Kako se navodi u današnjoj objavi na zvaničnom Instagram nalogu Pokrajinskog sekretarijata, on je dodao da je ova manifestacija svakako zaslužna za takve rezultate i da je u proteklom mandatu Pokrajinski sekretarijat usmerio ka opštini Irig preko 40 miliona dinara, što, kako je naveo, pokazuje spremnost da se još više ulaže u turističke potencijale ove opštine.

Manifestaciju organizuje Turistička organizacija (TO) Vojvodine, uz podršku Pokrajinske vlade, opštine Irig, garancijskog fonda AP Vojvodine, Razvojnog fonda AP Vojvodine, JP "Nacionalnog parka Fruška gora", Udruženja porizvođača vina i grožđa sa oznakm geografskog porekla "Srem - Fruška gora" i Vinske prestonice.

Direktor TO Vojvodine Nataša Pavlović je naglasila da je ove godine interesovanje za ovu manifestaciju čak 2,5 puta veće nego prošle godine.

Prisutne je pozdravio i predsednik opštine Irig Tihomir Stojaković, a kolonu su predvodili i direktor razvojnog fonda AP Vojvodine Goran Savić i direktor Garancijskog fonda AP Vojvodine Đorđe Raković.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Još jedan jeziv video nasilja u Inđiji: Napadači snimljeni kako beže uz škripu guma

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>