• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

McDonalds napušta komšije: Nakon 11 godina rada usledile zaključane brave

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nakon jedanaest godina rada u Bosni i Hercegovini McDonalds je zatvorio svoje poslovnice početkom ove godine, ipak, mnogi su mislili da je to privremeno

  • 1
Milkšejk pomfrit Mekdonalds Foto: Shutterstock

Nakon što su se u medijima pojavile spekulacije da bi Bingo grupa mogla preuzeti licencu za popularni lanac brze hrane McDonalds, portal Avaz saznaje da ova kompanija već duže vreme nema nameru da se vraća i da posluje u BiH. Bingo je demantovao da je poslao upit za preuzimanje franšize te da su o svemu obavešteni i vlasnici prostora u kojima su se nalazili restorani McDonalds-a.

Nakon jedanaest godina rada u Bosni i Hercegovini McDonalds je zatvorio svoje poslovnice početkom ove godine. Ovaj lanac restorana brze hrane u našoj zemlji zatvoren je zbog niza problema koje je napravio vlasnik franšize Haris Ihtijarević i njegova kompanija Gliese 581g kojoj je McDonalds dao franšizu.

Podsećanja radi, McDonalds podnosi tužbu protiv Harisa Ihtijarevića. Njegova kompanija Gliese 581g izgubila je licencu nakon niza skandala. Prvo je stigla presuda suda u Sarajevu, jer Ihtijarević nije plaćao najam prostora McDonaldsa u Titovoj ulici.

Tada su otkrivene brojne finansijske prevare. Kako je ranije objavljeno, Ihtijarević je ćutao i odlučio prodati parking mesto na Marindvoru. Pretpostavlja se da prodaje imovinu u Sarajevu kako bi što pre napustio BiH, prenosi Avaz.

Problemi su nastali kada je Županijski sud u Sarajevu zbog dugovanja za najam početkom decembra naložio povrat Raiffeisen banci jednog prostora u kom se nalazio McDonalds restoran. Lokalni mediji su naveli kako se radi o dugovanju od pola miliona evra. Raiffeisen banka je potvrdila da su dobili presudu protiv kompanije Gliese 581g, koja je bila lokalna franšiza McDonaldsa, ali nisu objavili koliko je iznos duga u pitanju.

(Telegraf Biznis)

Video: Kada se spoje snovi i vizija nastaju velike stvari: Prince Aviation otvorio najmoderniji hangar

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>