• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Posle dugih pregovora sa sindikatom proizvođač luksuznih automobila pristao da zaposlenima poveća plate

V. K.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Povećanje će dobiti 2.500 zaposlenih

  • 0
Aston Martin Foto: Pixabay.com

Britanski proizvođač luksuznih automobila Aston Martin saopštio je u danas da će povećati godišnju platu za 4 odsto za više od 2.500 zaposlenih i izvođača širom svojih proizvodnih lokacija i kancelarija u Velikoj Britaniji za 2024. i 2025. godinu. Proizvodni tehničari u kompaniji takođe će dobiti povećanje od 1,5 odsto 2025. godine, uz smanjenje od jednog sata u radnoj nedelji, navodi se u saopštenju.

Svi zaposleni koji ispunjavaju uslove će takođe dobiti jednokratnu isplatu od 1.000 funti (1.271,60 dolara) zbog i visokih troškova života, dodala je kompanija u saopštenju.

- Posle dugih pregovora između sindikata Junajt Junion (Unite the Union) i Aston Martin Lagonde, članovi sindikata su velikom većinom glasali da prihvate dvogodišnji dogovor o platama - rekao je portparol sindikata u saopštenju.

Dogovor o plaćanju dolazi u trenutku kada je Aston Martin prekinuo proizvodnju starih modela uoči povećanja proizvodnje novih modela kasnije ove godine, prenosi Rojters.

(Telegraf Biznis)

Video: Predstavljanje kampanje "Uncool Friend"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>