• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Obnavlja se kuća Mileve Marić Ajnštajn: Sada će imati drugačiju namenu

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Plan je da drugi deo projekta bude realizovan tokom 2025. godine, u godini kada se i obeležava 150 godina od rođenja Mileve Marić Anštajn

  • 0

Opštinska uprava opštine Ruma raspisala je tender koji se odnosi na kuću Mileve Marić Ajnštajn. Naime, namena jeste rekonstrukcija i dogradnja stambeno-poslovnog objekta sa promenom namene u poslovno-stambeni objekat.

Sama vrednost nabavke procenjena je na 37,6 miliona dinara, a objekat bi, nakon rekonstrukcije trebalo da dobije još jedan sprat, odnosno potkrovlje.

Kako je ranije najavljeno, nakon završenih arhitektonsko-građevinskih radova, buduća Spomen kuća Mileve Marić Ajnštajn imaće galerijski prostor, spomen sobu, prostor za promocije, projekcije, predavanja i depo. Plan je da drugi deo projekta bude realizovan tokom 2025. godine, u godini kada se i obeležava 150 godina od rođenja Mileve Marić Anštajn.

Objekat će imati dve tematske celine - memorijalnu sobu posvećenu porodici Marić, sa osvrtom na život i delo svetski poznate naučnice, kao i na rad njenog rođenog brata Miloša Marića, takođe istaknutog naučnika, čiju su radovi na polju mitoze i amitoze postavili temelje kloniranja, i galerijski prostor namenjen izlaganju bogatog savremenog stvaralaštva opštine Ruma, prenosi Ekapija.

Rok za prijavu na tender je 3. jul.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>