• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Vesić i ambasador Sirije: Odnosi između dve zemlje su tradicionalni i veoma dobri

D. J.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Između ostalog, ambasador je naveo i da su politički stavovi dve zemlje prema mnogim pitanjima u svetu identični

  • 0
Goran Vesić, Jubilarni voz Foto: Nikola Tomić

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić sastao se danas sa ambasadorom Sirije u Srbiji Muhamedom Hadž Ibrahimom sa kojim je razgovarao o bilateralnim odnosima i unapređenju saradnje dve zemlje.

Kako se navodi u saopštenju, sagovornici su se saglasili da dve zemlje vezuje tradicionalno i iskreno prijateljstvo, a jedna od tema sastanka, održanog u Vladi Srbije, bila je i moguća ekonomska saradnja.

Vesić je istakao i da Srbija potpuno podržava teritorijalni integritet Sirije.

- Sada je to lako reći jer su u međuvremenu mnoge zemlje promenile stav, ali u vreme najvećih napada na Siriju mi smo bili uz vas i vaš narod - rekao je Vesić.

On je zahvalio Siriji na podršci očuvanju suvereniteta i teritorijalne celovitosti Srbije, kao i na tome što je ova zemlja glasala protiv Rеzolucijе o Srеbrеnici u Gеnеralnoj skupštini Ujеdinjеnih nacija.

- Mi, kao država, nikada nismo negirali da se u Srebrenici dogodio zločin i oni koji su za to odgovorni su odgovarali, kako pred međunarodnim tako i pred srpskim sudovima - rekao je Vesić.

Prema njegovim rečima, ova rezolucija unela je dodatne tenzije u region, a da je najveća šteta naneta potomcima ne samo srеbrеničkih već i svih drugih žrtava u Bosni i Hercegovini - srpskim i hrvatskim.

Ambasador Ibrahim je naveo da je Srbija veoma važna zemlja u regionu i da su odnosi između Sirije i Srbije tradicionalni i veoma dobri, te da se trude da te odnose ojačaju.

On je iskoristio priliku i da zahvali ministru Vesiću na donaciji koju je pružio Siriji za vreme zemljotresa u toj državi, kada je donirao celu svoju mesečnu platu za pomoć sirijskom narodu.

Između ostalog, ambasador je naveo i da su politički stavovi dve zemlje prema mnogim pitanjima u svetu identični.

- Vlada Srbije je podržala Siriju za vreme krize i kad god je mogla da ponudi podršku, ona je to učinila. Istovremeno, Sirija je Srbiji vratila istom merom i uvek će je podržavati, kad god to bude bilo potrebno - rekao je ambasador Sirije.

Istakao je i da je stav Vlade Sirije da je Kosovo deo Srbije, kao i da se protive mešanju drugih u unutrašnje poslove Srbije.

"Podršku vašoj zemlji smo pokazali i kada smo glasali protiv Rеzolucijе o Srеbrеnici", rekao je ambasador i dodao da je Sirija jedina arapska zemlja koja je imala takav stav.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>