• 3

Vreme čitanja: oko 1 min.

Tražioci azila odbili da pomognu u čišćenju nakon poplave: Vlasti Nemačke im smanjile novčanu pomoć

D. J.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nošenje džakova za neke je očigledno bio prevelik posao

  • 3
Rhine river reka, poplava Nemačka Foto: Tanjug/AP

Vlasti okruga Mansfeld-Sudharc (Saksonija-Anhalt) smanjile su novčanu pomoć za 15 tražilaca azila jer su, uprkos obavezi, odbili da pomognu u čišćenju posle poplava u Helmeu. Direktor okruga Andre Šreder (CDU) podržao je odluku okružnih vlasti nakon kritika.

Naime, nešto pred novogodišnju noć proglašena je katastrofa u okolini Zangerhauzena. Tokom Božića i Nove godine stotine ljudi pomoglo je u borbi protiv poplava, te je pored vojnika Bundesvera, bilo i mnogo dobrovoljaca.

Četiri meseca kasnije, mnogi su pomogli u čišćenju i uklanjanju džakova peska koji su prethodno bili postavljeni duž reke Helme. Trebalo je da pomognu i izbeglice, ali je nošenje džakova za neke očigledno bio prevelik posao.

- Obavezali smo se da ćemo pomoći 64 tražioca azila. Međutim, njih 15 je odbilo da radi bez valjanog razloga. Neka sada snose posledice. To nećemo tolerisati - rekao je direktor okruga Andre Šreder.

Šreder je rekao izbeglicama:

- Od svakog ko traži zaštitu od nas iz drugih zemalja može se tražiti da radi posao koji služi opštem dobru. Mi ćemo to dosledno sprovoditi.

Prema zakonu o pomoći tražiocima azila, od onih koji traže zaštitu, a koji su sposobni da rade i žive u zajedničkom smeštaju, može se zahtevati da obavljaju društveno koristan rad u ograničenom obimu, prenosi Fenix.

(Telegraf Biznis)

Video: Vučić na događaju, posao za 1.000 ljudi: Otvorena fabrika "Hansgrohe" u Valjevu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Viki

    12. jun 2024 | 08:31

    Takve treba deportovati.

  • Trt

    13. jun 2024 | 11:57

    Nisu oni dosli da rade, nego zbog azila, a ovi odmah da ih upregnu. Videli od Ukro elite, pa nece ni oni. Bas me interesuje koliko je Ukrona odbilo, mada oni nisu trazioci azila i izbeglice, njih ce izgleda opet da koriste za zavodjenje reda u gasnim komorama i menadzerima za ventile, po uslovom da gas nije Ruski

  • Shandor

    13. jun 2024 | 11:47

    Imaju oni pored grupnog smestaja i gasne komore, koje su u funkciji . Ocigledno nisu svesni gde i kod koga su dosli

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>