• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ako ne volite sastanke Zum ima rešenje: Radi na digitalnom blizancu koji će moći da vas menja na poslu

Vreme čitanja: oko 2 min.

Digitalni blizanac bi mogao da čita mejlove, pridruži se sastancima i na kraju u potpunosti automatizuje većinu poslovnih komunikacija

  • 0
Digitalni blizanac Foto: Shutterstock/Photon photo

Osnivač kompanije Zum (Zoom) Erik Juan kaže da bi digitalni blizanac mogao da čita mejlove, pridruži se sastancima i na kraju da u potpunosti automatizuje većinu poslovnih komunikacija. On predviđa vreme kada bi njegova platforma zasnovana na veštačkoj inteligenciji, Zum Vorkplejs (Zoom Workplace), koja je lansirana u aprilu ove godine, mogla da proširi delatnost na digitalne blizance svojih korisnika.

On je za The Verge rekao da bi platforma, koju pokreće Zumov AI pratilac (a može i da obavlja zadatke kao što su transkripcija, sumiranje sastanaka i sastavljanje razgovora i nacrta e-pošte), na kraju mogla da se iskoristi za niz drugih radnji.

- Ono što sada radimo jeste da zaista gledamo na ceo vaš raspored, kako da iskoristite Zum Vorkplejs da vam pomogne. U suštini, možete napustiti Zum Vorkplejs, a paltforma  vam može pomoći da završite većinu svog posla, zar ne? - rekao je Juan.

Iako kaže da kompanija "još nije tu", jedan scenario bi mogao biti digitalni blizanac koji pokreće kompanijin AI koji prisustvuje sastancima umesto korisnika dok su negde drugde.

- Mogu da pošaljem svoju digitalnu verziju da se pridruži sastanku kako bih mogao da idem na plažu. Ili, ne moram da proveravam svoje imejlove - digitalna verzija mene može da čita većinu mejlova. Možda će mi za jedan ili dva mejla reći: Erik, teško je digitalnoj verziji da odgovori. Možeš li da uradiš to? - kaže on.

Juan kaže da veštačka inteligencija nikada neće zameniti intimniju stranu sastanaka - poput rukovanja ili zagrljaja. Ali, možda bi ovo moglo dati korisnicima više vremena za lične interakcije - samo ne one vezane za posao.

- Zašto moramo da radimo pet dana u nedelji? U budućnosti, četiri ili tri dana. Zašto ne provodite više vremena sa svojom porodicom? Zašto se ne fokusirati na neke kreativnije stvari, vraćajući vam svoje vreme, vraćajući zajednici i društvu pomažući drugima? Danas, razlog zašto to ne možemo da uradimo je zato što je svaki dan zauzet, pet dana u nedelji.To je dosadno - ističe Juan.

Govoreći konkretno o Zum digitalnom blizancu, Juan kaže da bi on verovatno bio napravljen od sopstvenog LLM-a (Large Language Model), tako da bi, teoretski, mogao da predstavlja tog korisnika i donosi odluke koje bi korisnik verovatno doneo, prenosi Forbs Australija.

- Još nismo tu, ali to je razlog zašto postoje ograničenja u današnjim LLM. Svi dele isti LLM. To nema nikakvog smisla. Trebao bih da imam svoj LLM - Erikov LLM, Nilev LLM. Svi mi, imaćemo svoj LLM. U suštini, to je osnova za digitalnog blizanca - kaže on.

- Tek tada mogu da računam na svog digitalnog blizanca. Kada želim da se pridružim sastanku, ja se pridružim. Ako ne želim da se pridružim, mogu poslati digitalnog blizanca. To je budućnost - zaključuje.

Zum, vredan 20 milijardi  dolara, u februaru ove godine je ugasio je oko 150 radnih mesta, rekavši da "preoblikuje" uloge kako bi se fokusirao na buduće oblasti rasta kao što su veštačka inteligencija, prodaja i proizvodi.

(Telegraf Biznis)

Video: Šta je sve lakše preko eUprave?

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>