• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Uručene nagrade zakupcima u okviru projekta "Digitalizacija beogradskih pijaca"

V. K.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nagrade su dobili zakupci koji su tokom marta i aprila meseca realozovali najveći broj bezgotovinskih transakcija

  • 0
Digitalizacija pijaca Foto: TANJUG/ MARIJA BOŠNJAKOVIĆ TEŠIĆ/ bs

U okviru drugog kruga projekta "Digitalizacija beogradskih pijaca" danas su uručene novčane nagrade zakupcima tezgi koji su tokom marta i aprila meseca realozovali najveći broj bezgotovinskih transakcija.

Zakupci sa pijaca "Palilula", "Blok 44", "Stari Merkator", "Kalenić" i "Đeram", osvojili su po pet nagrada u martu i aprilu mesecu ostvarivši 1.099 odnosno 561 transakciju, navodi se u saopštenju JKP "Beogradske pijace".

Drugi krug projekta počeo je sredinom juna 2023.godine, čime je mogućnost bezgotovinskog plaćanja uvedena na određenom broju prodajnih mesta i na pijacama "Stari Merkator", "Zemun" i "Blok 44".

Kako se navodi, uvođenje bezgotovinskog plaćanja na beogradskim pijacama koje je počelo pre dve i po godine pokazalo se kao veoma dobar potez.

Prve u nizu beogradskih pijaca na kojima su postavljeni POS terminali za plaćanje karticama bile su pijace "Kalenić", "Palilula" i "Đeram", a pijace su na ovaj način postale mesta koja potrošačima pružaju i mogućnost izbora i u pogledu načina plaćanja.

Navodi se i da će se projekat nastaviti jer su kupci, zakupci, ali i partneri Pilot projekta - Privredna komora Srbije, Mastercard, JKP "Beogradske pijace", Payten, Chipcard i Banca Intesa, zadovoljni njegovom realizacijom.

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Video: Najveća pijaca u južnoj hemisferi se nalazi u Australiji

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>