• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Mask objavio da će mu akcionari odobriti rekordnu isplatu, akcije Tesle skočile za 6 odsto

V. K.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Dodao je da su akcionari saglasni i sa njegovim planom da se firma preregistruje u državu Teksas

  • 0
Elon Musk, Ilon Mask Foto: photosince / Shutterstock.com

Akcije američkog proizvođača električnih automobila Tesla skočile su za sedam odsto nakon što je njen izvršni direktor Ilon Mask objavio na platformi Iks (nekadašnji Tviter) da su akcionari spremni da mu odobre rekordnu isplatu od 56 milijardi dolara.

On je dodao da su akcionari saglasni i sa njegovim planom da se firma preregistruje iz američke savezne države Delaver u Teksas, prenosi CNBC.

- Trenutni rezultati pokazuju da je velika većina saglasna sa obe odluke. Hvala vam na podršci - napisao je Mask i objavio slike relevantnih grafikona.

Sud u američkoj saveznoj državi Delaver presudio je krajem januara da je kompanija Tesla 2018. godine nepravedno isplatila 56 milijardi dolara svom izvršnom direktoru Ilonu Masku, navodeći da je u pitanju "neshvatljiva suma" koja je nepoštena prema akcionarima, preneo je Tek kranč.

Sudija Ketlin Mekormik je tada navela da kompanija Tesla i Maskovi advokati nisu mogli da dokažu da su akcionari imali sve dostupne informacije prilikom glasanja, i da je Mask imao "snažne veze" sa osobama koje su bila zadužene da pregovaraju u ime Tesle.

Prema tadašnjoj presudi, akcionari Tesle su morali da ponovo izglasaju nagradu za Maska, a on sam je dodao i glasanje o preregistraciji kompanije iz Delavera u Teksas.

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Video: Šta je sve lakše preko eUprave?

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>