• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Skupština EPS usvojila Plan transformacije kompanije: Definisane promene organizacione strukture

V. K.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Realizacijom Plana transformacije, EPS će do 2030. unaprediti operativne performanse

  • 0
eps Foto: Wikipedia

Elektroprivreda Srbije (EPS) saopštila je da je Skupština EPS usvojila Plan transformacije kompanije kojim su definisane promene organizacione strukture i unapređenje operativnih i finansijskih procesa, bez smanjena budžeta zarada.

Kako se navodi, usvajanjem Plana transformacije najveće energetske kompanije, Srbija je ispunila važan strukturni reper u okviru aranžmana sa Međunarodnim monetarnim fondom (MMF).

Dodaje se da su promene u organizacionoj strukturi usmerene na unapređenje digitalizacije poslovnih procesa i usluga uz povećanje bezbednosti sistema i podataka, kao i efikasnije upravljanje investicijama i ljudskim resursima.

Strukturne promene, kako se ističe, biće sprovedene duž celog sistema uz precizno definisane procedure i odgovornost.

- Cilj planiranih reformi je da EPS postane tržišno orijentisana, profitabilna kompanija usmerena na povećanje zadovoljstva kupaca i ostvarivanje ciljeva Zelene agende - naglašava se u saopštenju.

Ističe se i da će realizacijom Plana transformacije, EPS do 2030. unaprediti operativne performanse kako bi u narednim godinama mogao da parira najrazvijenijim kompanijama poput onih u EU, a do tada, predviđena je realizacija značajnog investicionog ciklusa uz smanjenje troškova.

Kako se dodaje, u toku je formiranje Kancelarije za transformaciju, koju će činiti zaposleni EPS i spoljni eksperti koji su prepoznati kao lideri u svom domenu, a koja će imati zadatak da implementira Plan transformacije.

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Video: Mobilna aplikacija EPS "Uvid u račun" na usluzi potrošačima

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>