• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ministarstvo nauke potpisalo Memorandum o razumevanju sa kompanijom Medtronik: Evo na šta se odnosi

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Jedna zaista inovativna kompanija dolazi u Srbiju i sa kojom se, nadam se, uspostavljamo sada jednu naučnu saradnju", poručila je ministarka Begović

  • 0
Žena, nauka Foto: Shutterstock

Ministarstvo nauke, tehnološkog razvoja i inovacija potpisalo je danas sa američkom kompanijom Medtronik Memorandum o razumevanju koji se odnosi na saradnju u okviru BIO4 Kampusa između resornog ministarstva i te kompanije.

Dokument su u Vladi Srbije potpisali ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Jelena Begović i potpredsednica kompanije Medtronic za Centralnu i Istočnu Evropu Anja Kasprzak i viši potpredsednik te kompanije za region Evrope, Bliskog Istoka i Afrike Madžid Kadumi.

Cilj memoranduma je podsticanje razvoja startap ekosistema u biotehnologiji u Srbiji i promovisanje Srbije kao vodeće destinacije za istraživanje i razvoj u oblastima biomedicine, biotehnologije, bioinformatike i biodiverziteta.

Sporazum, kako je istaknuto, podržava i formiranje BIO4 Kampusa, prvog biotehnološkog haba u jugoistoičnoj Evropi.

Begović je naglasila da je memorandum potpisan sa jednom od najvećih američkih kompanija i to vrlo inovativnoj u oblasti medicine i razvoja medicinskih pomagala, a koja posluje još od 1949, veliki uspeh za naučni inovacioni ekosistem Srbije.

- Veliko mi je zadovoljstvo da smo danas u Vladi Srbije, ispred Ministarstva nauke, tehnološkog razvoja i inovacija i ispred četiri kampusa, potpisali Memorandum o razumevanju sa kompanijom Medtronik, a to znači da jedna zaista inovativna kompanija dolazi u Srbiju i sa kojom se, nadam se, uspostavljamo sada jednu naučnu saradnju, saradnju na razvoju inovacija, ali i u oblasti kliničkih studija - rekla je ona.

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Video: Da li se ljubav prema nauci isplati u Srbiji?

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>