• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Uprkos nezadovoljstvu građana, zemlja "čvrsto na pravom putu": MMF odobrio isplatu 800 mil. dolara Argentini

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ukupna vrednost pomoći MMF-a Argentini će time porasti na 41,4 milijarde dolara

  • 0
MMF, Međunarodni monetarni fond Foto: Shutterstock/JHVEPhoto

Izvršni odbor Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) je završio osmu reviziju proširenog aranžmana u okviru fonda za Argentinu i odobrio isplatu oko 800 miliona dolara toj zemlji za podršku ekonomskom oporavku.

Ukupna vrednost pomoći MMF-a Argentini će time porasti na 41,4 milijarde dolara, a ova svota će podržati napore vlasti u Buenos Airesu da povrate stabilnost i ojačaju privredu te južnoameričke zemlje.

Kako se navodi u izveštaju, program privrednog oporavka Argentine ostaje "čvrsto na pravom putu" i svi kvantitavni kriterijumi učinska za kraj marta su ispunjeni.

- Održavanje napretka zahteva poboljšanje kvaliteta fiskalnog prilagođavanja, preduzimanje početnih koraka ka poboljšanom okviru monetarne i devizne politike i sprovođenje reformi za otvaranje rasta, formalnog zapošljavanja i investicija - ističe se u saopštenju na sajtu MMF-a.

Argentinski predsednik Havijer Milei oštro suzbija državnu potrošnju u borbi sa inflacijom, ali zemlja se suočava i sa protestima zbog najavljenih reformi koje, između ostalog, predviđaju smanjenje penzija i ograničavanje prava radnika, prenosi Rojters.

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Video: Devet izazova vise nad glavom svetske ekonomije dok je Ukrajina u ratu: Svačiji novčanik je ugrožen

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>