• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Branko Josipović postavljen za v. d. direktora Republičkog zavoda za statistiku

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

U Republičkom zavodu za statistiku radi od 2003. godine

  • 0
Branko Josipović Printskrin: Youtube/Televizija Valjevo Plus - Gledamo se!

Na osnovu rešenja Vlade Srbije na mesto vršioca dužnosti direktora Republičkog zavoda za statistiku postavljen je dosadašnji pomoćnik direktora Sektora za područne statističke i analitičke centre Branko Josipović, objavljeno je danas na sajtu RZS-a.

Na funkciju v. d. direktora RZS-a imenovan je 13. juna na sednici Vlade Srbije.

Branko Josipović je rođen 1974. godine u Valjevu. Diplomirao je na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu i po obrazovanju je diplomirani inženjer elektrotehnike i računarstva.

U Republičkom zavodu za statistiku radi od 2003. godine. Do 2010. radio je na poziciji projektanta informacionih sistema, a od 2010. do 2019. bio je načelnik područnog odeljenja RZS-a u Valjevu.

Od aprila 2019. obavljao je funkciju pomoćnika direktora Sektora za područne statističke i analitičke centre.

Kao pomoćnik direktora bio je odgovoran za aktivnosti prikupljanja, obradu i analizu podataka, kao i za modernizaciju rada RZS-a, organizovao je i sprovodio istraživanja od posebnog državnog interesa.

Pored zaduženja pomoćnika direktora, Josipović je bio odgovoran i za razvoj i implementaciju Sistema podrške u odlučivanju, koji je RZS postavio na centralno mesto kada je reč o obradi i analizi podataka sa ciljem dostavljanja ključnih informacija donosiocima odluka u Srbiji, kao i za razvoj i implementaciju Sistema brzih istraživanja za predikciju ekonomskih indikatora.

Josipović je član više međunarodnih ekspertskih timova, s ciljem unapređenja rada evropskih i svetskih zvaničnih statistika.

Stalni je član međunarodnog tela UNECE za primenu inovativnih rešenja u modernizaciji rada statističkih institucija, kao i UN grupe za praćenje svih aktivnosti na modernizaciji globalnog sistema zvanične statistike.

Saradnik je časopisa MAT, autor je i koautor serija članaka o ocenama stanja u različitim industrijskim granama i predikcijama glavnih ekonomskih indikatora i kretanja.

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Video: Sastali se predstavnici PKS i Privredne komore Republike Srpske: "Ovo je bratski susret"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>