• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Umesto gostiju, restorani u Dubrovniku dočekali blokadu: Stolovima blokirali prolaz, grad im otkazao ugovore

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ponovno zaključenje ugovora mogu zatražiti tek nakon što otklone okolnosti koje su dovele do otkaza ugovora

  • 0
dubrovnik Foto: Pixabay

Koliko puta vam se desilo da se nasred pešačke zone, niotkuda pojavi sto? Pa tako umesto ravnom linijom morate da pravite polukrug do svoje destinacije, ili pak da idete među gostima ugostiteljskog objekta, vodeći računa da im svojim laktom ne poremetite jutarnje ispijanje kafe. Ako smo vas bar malo nasmejali, onda ćemo vas i iznenaditi da je Dubrovnik upravo ovakvo "širenje" zabranio.

Tačnije, nekolicina restorana je ove sezone umesto gostiju, dočekalo blokadu! Nakon što su prošle nedelje otkazani ugovori o zakupu sedam javnih površina u dubrovačkom užem centru, iz Grada Dubrovnika saopštili su u četvrtak da su ugovori otkazani za još četiri ugostiteljska objekta.

U svim slučajevima prekršena je gradska odluka o zakupu javnih površina.

- Sankcionisani zakupci zauzeli su javne površine van okvira zaključenim ugovorima i tako smanjili slobodan pešački prolaz - naveli su iz Grada Dubrovnika, a prenosi Poslovni.

Sedam dana bez bašte

Naime, zakupci su dužni da uklone sve stolice i stolove sa javne površine, a ponovno zaključenje ugovora mogu zatražiti tek nakon što otklone okolnosti koje su dovele do otkaza ugovora.

- Ali ne pre isteka roka od sedam dana - navode iz gradske uprave.

(Telegraf Biznis)

Video: Šta smo sve jeli u Seulu, da li biste ovo probali

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>