• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Amerikanci kaznili "Emirates" sa 1,6 miliona evra: Razlog su letovi preko ove zemlje

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Iz istog razloga su kaznili bliskoistočnu avio-kompaniju i 2020. godine

  • 0
Avioni Emirates Airbus A380 Wikimedia/Florian Klebl/Emirates Airbus A380 A6-EDF

Američko odeljenje za transport kaznilo je bliskoistočnu avio-kompaniju "Emirates" sa 1,6 miliona evra za letove u regionima koji su zabranjeni za američke avio-kompanije.

Kazna uključuje "značajan broj" letova od decembra 2021. do avgusta 2022. koji su prošli preko Iraka na putu između Sjedinjenih Država i Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Inače ovo nije prva ovakva kazna za "Emirates", s obzirom na to da su i 2020. kažnjeni zbog sličnih letova, kada su se dogovorili da više neće to činiti.

Američki JetBlue i Emirates imali su aranžman koji se zove code-sharing u kojem je njujorški prevoznik prodavao mesta na letovima Emirates-a kao da su to njegovi sopstveni avioni.

Sjedinjene Države dozvoljavaju stranim avio-kompanijama da obavljaju letove prodate pod imenom ili šifrom američke avio-kompanije ako se pridržavaju ograničenja Federalne uprave za avijaciju kada to čine.

FAA je zabranila američkim avio-kompanijama da lete iznad Iraka na manje od 32.000 stopa iz bezbednosnih razloga.

Prema nalogu o saglasnosti, Emirates je saopštio da je planirano da letovi ostanu iznad 32.000 stopa i da su leteli niže samo kada su to naložili kontrolori letenja.

Prema nalogu o saglasnosti, 280.000 evra (300.000 dolara) kazne će biti odbačeno ako Emirates izbegne kršenje američkih ograničenja godinu dana prenosi Euronews.

Bliskoistočna avio-kompanija i JetBlue okončali su svoje partnerstvo za deljenje kodova u oktobru 2022. godine, nekoliko meseci pre nego što je Emirates započeo sličan posao sa United Airlines-om.

(Telegraf Biznis)

Video: Avionom i do Zlatibora: Gradi se aerodrom za male sportske avione

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>