• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ivanišević: Ponosan sam što je Novi Sad centar biciklizma i automobilizma

V. K.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ivanišević: Ponosan sam što je Novi Sad centar biciklizma i automobilizma

  • 0
Bicikl Ilustracija: Pixabay

Pokrajinski sekretar za privredu i turizam Nenad Ivanišević otvorio je danas u Novom Sadu sedmi po redu Sajam automobilčića i prvi Oldtajmer šou, izložbu starovremenskih automobila iz raznih krajeva zemlje i tom prilikom rekao da je ponosan što je Srpska Atina centar Srbije kada su u pitanju biciklizam i automobilizam.

- Ono što je zanimljivo je da je plato ispred Spensa danas mali i da ćemo sledeće godine razmišljati o podršci ovoj manifestaciji na više lokacija u gradu. Danas u Novom Sadu ne može da se rezerviše prenoćište jer je grad i zbog ove manifestacije i zbog biciklizma popunjen - rekao je Ivanišević.

Ivanišević je dodao i da Oldtajmer šou budi nostalgiju, ali pokazuje i napredak automobilizma na našim prostorima.

Predsednik Saveza vozača Vojvodine i organizator manifestacije Marko Topo rekao je da Novi Sad ima volje i kapaciteta za organizaciju manifestacija koje su okrenute ka mladima.

- Ideja je bila da spojimo i stare i mlade u ljubavi prema automobilizmu na različite načine. Ima preko 40 izlagača igračaka i maketa, automobila preko 100 iz epohe sedamdesetih i osamdesetih godina. Sve zajedno čini prelepu manifestaciju - rekao je Topo.

Iako je bilo očekivano oko 60 izlagača na Oldtajmer šouu, pristiglo ih je oko 100. Jedan od redovnih izlagača, Nikola Andrejić dovezao je opela iz 1966. godine.

- Supruga i ja smo u svetu oldtajmera 25 godina. Opel ima 75 konjskih snaga u originalnom stanju, čak bi se moglo reći da je u prvoj boji. Supruga i ja smo se promenili otkad smo ga uzeli, ali on nije. Ja ga čuvam i ne vozi se po snegu - rekao je Andrejić.

Sajam automobilčića podržali su Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam, Grad Novi Sad, turistička organizacija grada, kao i mnoga novosadska javna komunalna preduzeća, čija su specijalna vozila izložena u okviru manifestacije.

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Video: U centru grada Novosađani plesali uz grčku muziku: Sirtaki na Trgu slobode

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>