• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Adidas u svojoj kompaniji u Kini istražuje moguće pronevere miliona evra

D. N.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Akcije Adidasa su zbog toga danas pale 3,7 odsto

  • 0
adidas Foto: Shutterstock/pio3

Nemački proizvođač sportske odeće Adidas saopštio je danas da je započeo istragu zbog navoda o proneverama u svojoj kompaniji u Kini.

To je usledilo nakon što su kineski državni mediji izvestili prošle nedelje da su lokalni rukovodioci optuženi za proneveru miliona evra u nepotpisanom pismu uzbunjivača, koji su se predstavili kao zaposleni kineskom Adidasu, preneo je Si-En-En (CNN).

Šef odeljenja za odnose sa medijima u nemačkom gigantu Klaudija Lange navela je danas da je primila anonimno pismo 7. juna u kojem se ukazuje na potencijalno kršenje pravila u Kini.

„Adidas trenutno intenzivno istražuje ovo pitanje zajedno sa nezavisnim pravnim savetnikom“, rekla je ona.

Akcije Adidasa su zbog toga pale 3,7 odsto.

Kinaski državni mediji preneli su da je pismo uzbunjivača poslato direktno u nemačko sedište kompanije pre nego što je podeljeno na društvenim mrežama.

U prijavi se navodi da je viši izvršni direktor u Kini, koji upravlja Adidasovim marketinškim budžetom, proneverio milione evra i uzeo ogromne svote u vidu mita od spoljnih reklamnih agencija.

Nekoliko članova izvršnog tima i drugih zaposlenih takođe je umešano, navodi se u kopiji pisma koje je objavio kineski državni medij.

Ukupan promotivni budžet kineskog Adidasa iznosio je 250 miliona evra godišnje, u šta spadaju troškovi posvećeni marketingu, brendiranju i sajmovima,

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Kompanija MV Investment iz Beograda kupila hotel Jugoslaviju za 3,17 mlrd din

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>