• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovo je pet najmoćnijih Hercegovaca: Među njima i jedna dama, omiljena sportiskinja iz Bileće

S. Ž.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Od njih pet, najmoćniji je Luka Petrović koji je na poziciji broj deset. Odmah iza njega, na poziciji 11 je odbojkašica Tijana Bošković

  • 1
Novac evri Foto: Shutterstock

Banjalučki Euroblic objavio je tradicionalnu listu 50 najuticajnih pojedinaca u Republici Srpskoj. Među njima je čak pet Hercegovaca, među kojima i jedna odvažna dama.

Lista je nastala kao rezultat istraživanja, anketiranja različitih društevnih grupa u Srpskoj u proteklim sedmicama, ali i strogog poštovanja unaprijed utvrđenih kriterijuma: finansijski i politički uticaj, prepoznatljivost u javnosti, lična harizma, lični autoritet i autoritet institucije koju predstavljaju, te lakoća ostvarivanja ciljeva.

I ove godine na prvom mestu je Milorad Dodik, predsednik Republike Srpske i lider najjače partije — SNSD-a.

Zanimljivo je da se na listi nalazi i pet Hercegovaca.

Od njih pet, najmoćniji je Luka Petrović koji je na poziciji broj deset. Odmah iza njega, na poziciji 11 je odbojkašica Tijana Bošković.

Najpoznatiji hercegovački biznismen Rodoljub Drašković je na poziciji broj 30.

Na poziciji 38 je narodni poslanik Nebojša Vukanović.

Listu Hercegovaca zatvara vlasnik čuvenih Podruma "Vukoje 1982" Radovan Vukoje, koji je na poziciji 47.

Među najmoćnijim i najuticajnim ljudima su i srpski član Predsedništva BiH Željka Cvijanović (2), generalni direktor m:tela Jelena Trivan (3), vladika banjalučki Jefrem (4), nezvanično najbogatiji biznismen u Republici Srpskoj Mladen Milanović Kaja (6), predsednik Narodnog fronta Jelena Trivić (11), vlasnik BN televizije Vlado Trišić (25).

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rile

    19. jun 2024 | 08:47

    Velike promene za 150 godina. Čitam knjigu " Tri znamenita Hercegovca" napisanu izmedju dva svetska rata. To su Ali pasa Rizvanbegovic, fra Jukic i Ljubibratic.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>