• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Program ekonomskog državljanstva: Pasoš CG dobile 664 osobe, odbijeno 228 zahteva

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovaj program trajao je do 31. decembra 2022. godine

  • 0
Crna Gora crnogorski pasoš Foto: Shutterstock

Ministarstvo unutrašnjih poslova Crne Gore dodelilo je 664 crnogorska pasoša u okviru programa ekonomskog državljanstva. Prema podacima vlade, 77 zahteva je u proceduri, a 228 je odbijeno.

Prema podacima Agencije za investicije tokom trajanja Posebnog programa ulaganja od posebnog značaja za privredni i ekonomski interes Crne Gore (ekonomskog državljanstva) zaključno sa 31. decembrom 2022. godine, predato je ukupno 1.113 zahteva za sticanje crnogorskog državljanstva prijemom odnosno aplikacija.

Aplikacije su trenutno u različitoj fazi obrade, u zavisnosti od datuma podnošenja, prenosi Pobjeda.

Do 31. maja, za ukupno 77 zahteva Agencija je obavestila premijera da su ispunjeni propisani kriterijumi, te se predmetni zahtevi trenutno nalaze u proceduri odlučivanja u MUP-u.

Za 664 zahteva MUP je doneo rešenje o prijemu u crnogorsko državljanstvo i pasoši su uručeni, dok se nad 95 zahteva trenutno sprovodi kontrola prenosa sredstava od nezavisnog revizora, navodi se u informaciji.

Ukupan broj odbijenih zahteva zbog negativnog mišljenja agenta za ocenu međunarodne podobnosti, kao i neispunjenosti kriterijuma iznosi 228.

Vlada Crne Gore je 2018. godine, donela Odluku o kriterijumima, načinu i postupku izbora osoba koje može steći crnogorsko državljanstvo prijemom radi realizacije Posebnog programa ulaganja od posebnog značaja za privredni i ekonomski interes Crne Gore.

Ovaj program trajao je do 31. decembra 2022. godine.

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Video: April u Tivtu: Kako je gradić na padinama Vrmca postao sinonim za luksuz?

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>