• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nema više iznajmljivanja apartmana u Barseloni: Stiže zabrana koja će šokirati turiste

A. G.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kolboni je precizirao je da će do 2028. godine Barselona da ukine dozvole za kratkoročni zakup za 10.101 apartman, koliko ih trenutno ima tu mogućnost.

  • 0
Barselona Foto: Shutterstock

Gradonačelnik Barselone Žaume Kolboni najavio je danas da će do 2028. zabraniti iznajmljivanje apartmana turistima, čime želi da zaustavi rast troškova stanovanja i omogući građanima da žive u svom gradu.

Kolboni je precizirao je da će do 2028. godine Barselona da ukine dozvole za kratkoročni zakup za 10.101 apartman, koliko ih trenutno ima tu mogućnost, preneo je El Diario.

- Suzbijamo najveći problem Barselone, a tih 10.000 apartmana koristiće građani ili će završiti na tržištu za zakup ili prodaju - rekao je Kolboni.

On je istakao da je ova mera odgovar na sve veće poteškoće kada je reč sticanju stambenog objekta u Barseloni, gde je ponuda oskudna, a cene zakupa u proseku premašuju 1.100 evra mesečno.

Gradonačelnik iz redova socijalista, koji ovih dana navršava godinu dana na funkciji, insistira na tome da 2029. godine pojam turističkog apartmana više ne postoji u katalonskoj prestonici.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Luka Mitrović Odigrali smo jako loše utakmicu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>