• 2
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Hrvatski ministar turizma: Nema razloga da budemo jeftiniji od Italije i Španije

S. Ž.
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Rekao je kako veruje da će Hrvatska na godišnjem nivou imati još jednu jako uspešnu sezonu gledajući ukupne prihode

  • 2
Umag, Hrvatska, primorje Foto: Shutterstock/xbrchx

Hrvatski ministar turizma Tonči Glavina je gostujući u Dnevniku HRT-a na početku letnje turističke sezone izrazio zadovoljstvo rezultatima poručivši kako brojke potvrđuju da Hrvatska ide u smeru tranzicije u celogodišnju turističku destinaciju.

"Ide nam jako dobro, usudio bih se reći da smo jako zadovoljni. Naravno, najzadovoljniji smo rezultatima turističke predsezone, ona nam je jako bitna jer nam pokazuje uspevamo li u toj našoj željenoj i definisanoj tranziciji u celogodišnju turističku destinaciju, a brojke nam apsolutno potvrđuju da idemo u tom smeru. Najave za posezonu, dakle, za drugi deo godine takođe su jako dobre", rekao je Glavina.

Dodao je da je glavna turistička sezona ove godine izazovnija nego ijedna dosad.

"Mogu se usuditi slobodno reći da bi bilo dobro da te brojke u glavnom delu turističke sezone čak što se tiče dolazaka i noćenja budu nešto i manje u odnosu na nekakve rezultate, recimo, od prošle godine zato što smo u strateškoj viziji hrvatskog turizma za budućnost definisali da moramo biti održiva turistička destinacija, a to znači da moramo jako dobro pratiti odnos kvaliteta života naših sugrađana u odnosu na ono što turizam donosi, a isto tako da našim gostima, našim turistima budemo najbolji mogući dokaz da smo destinacija visoke dodane vrednosti i vrlo konkurentna zemlja", rekao je Glavina.

Dodao je i da je ovo vrlo specifična godina zbog održavanja megadogađaja koja pružaju motiv dolaska u Evropu - Evropskog prvenstva u fudbalu te Olimpijskih i Paraolimpijskih igara.

Rekao je kako veruje da će Hrvatska na godišnjem nivou imati još jednu jako uspešnu sezonu gledajući ukupne prihode.

Osvrćući se na kritike zbog skupoće Hrvatske kao destinacije, Glavina je uputio apel prema celom turističkom sektoru da pripaze da "odnos cene i kvaliteta bude tačno onakav kakav treba biti".

"Nema nikakvog razloga da mi kao turistička zemlja s približno istom uslugom budemo bilo što jeftiniji od, recimo, neke Italije, Španije, ali istovremeno ne smemo biti ni skuplji", poručio je Glavina.

(Telegraf Biznis)

Video: Kada se spoje snovi i vizija nastaju velike stvari: Prince Aviation otvorio najmoderniji hangar

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pandi

    24. jun 2024 | 08:37

    Ako su vam cene iste, lako je odluciti se: Italija, ili Spanija

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>