• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ovo su najveće prevare tokom EURO 2024: Lažne ulaznice, jeftini strimovi, kripto novčići...

D. J.
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Stručnjaci su otkrili lažnu stranicu koja izgleda kao stranica popularne nemačke energetske kompanije koja u nagradnoj igri nudi ulaznice za EURO 2024

  • 0
EURO 2024 Foto: BEAUTIFUL SPORTS/Buriakov / imago sportfotodienst / Profimedia

Prodavanje lažnih ulaznica, jeftini lažni strimovi utakmica i kripto novčići neke su od najčešćih prevara koje prate Evropsko prvenstvo u fudbalu koje se održava u Nemačkoj.

Sa početkom Evropskog prvenstva u fudbalu, milioni gledalaca hrle pred svoje ekrane i na fudbalske stadione, međutim, sajber kriminalcima je ovo prilika da iskoriste jedan od najiščekivanijih događaja 2024.

godine, upozoravaju stručnjaci kompanije Kasperski.

Oni su otkrili brojne prevare za krađu korisničkih podataka i novca, a sve prevare deluju kao ponude u vezi sa Evropskim prvenstvom u fudbalu 2024.

Tradicionalna pretnja uoči bilo kog većeg događaja "van mreže" su prevare sa ulaznicama, a ni ovo prvenstvo nije izuzetak.

Stručnjaci su otkrili lažnu stranicu koja izgleda kao stranica popularne nemačke energetske kompanije koja u nagradnoj igri nudi ulaznice za EURO 2024.

Nakon što pristupe, od korisnika se traži da unesu svoje ime, broj telefona i adresu.

Ova kampanja je uskotargetirana i usmerena je na zaposlene i partnere kompanije žrtve, što znači da prevaranti koriste svaku priliku da se infiltriraju u infrastrukturu mete.

Prevaranti kapitalizuju popularnost EURO 2024. prodajom specijalnih novčića sa likovima popularnih igrača, obećavajući impresivnu zaradu.

Na primer, stručnjaci su otkrili šemu koja uključuje novčiće nazvane po Hariju Kejnu.

Ove novčiće u velikoj meri promovišu prevaranti putem kampanja elektronske pošte i društvenih mreža kao što su X (bivši Tviter), Fejsbuk i Telegram.

Nestrpljivi trgovci, ne želeći da propuste priliku, žure da kupe novčiće, podižući njihovu cenu. Kada se cena naduva, prevaranti prodaju svoje novčiće, što dovodi do pada njihove vrednosti za nekoliko minuta.

Gledaoci na mreži bi takođe trebalo da budu na oprezu, jer su otkrivene i lažne platforme za striming koje nude ekskluzivne prenose po niskim cenama.

Pored curenja podataka o plaćanju i ličnih podataka, ovi sajtovi mogu imati ugrađene XSS ranjivosti koje omogućavaju napadačima da kontrolišu vaš pretraživač.

Stručnjaci su otkrili i lažne onlajn prodavnice koje prodaju navijačke rekvizite: dresove, šalove, kape i sve ostalo sa popustom od 40 odsto.

Naravno, oni koji su naseli nikada nisu dobili naručene predmete.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>