• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Uhapšena osoba u Novom Pazaru, osumnjičena za utaju poreza: Prodavala razni alat preko Fejsbuka

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Prijavljeno lice je u periodu od 2022. do 2024. godine vršilo prodaju razne robe putem društvene mreže Fejsbuk u vrednosti od 37.365.928 dinara

  • 0
Prodaja alata, facebook Foto-Ilustracija: Shutterstock

Jedno lice iz Novog Pazara uhapšeno je zbog postojanja osnova sumnje da je izvršilo krivično delo poreska utaja u iznosu od preko 9 miliona dinara.

Kako navode u saopštenju Poreske uprave, prijavljeno lice je u periodu od 2022. do 2024. godine vršilo prodaju razne robe (alata, elektro materijala, ručnih mašina, delova, itd.), putem društvene mreže Fejsbuk u vrednosti od 37.365.928 dinara, pri čemu je isporuku robe vršilo putem kurirskih službi, a da pritom navedenu delatnost nije registrovalo.

"Postupajući na navedeni način, prijavljeno lice je oštetilo budžet Republike Srbije, na ime poreza na ostale – druge prihode, u ukupnom iznosu od 9.341.482 dinara. Osumnjičeno lice je, uz podnošenje zajedničke krivične prijave, sprovedeno nadležnom javnom tužilaštvu", navedeno je u saopštenju.

(Telegraf Biznis)

Video: Kupila majicu na "sniženju", kući shvatila da je upala u zamku: Majka prevarena u dečjem butiku

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>