• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Turska bi mogla da bude skinuta sa “sive liste" grupe za borbu protiv finansijskog kriminala: Na njoj od 2021.

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Na "sivoj listi" je dvadesetak država koje FATF smatra rizičnim

  • 0
Turska zastava Foto: Pixabay

Ministar finansija Turske Mehmet Simšek nagovestio je danas mogućnost da Međunarodna radna grupa za borbu protiv finansijskog kriminala FATF ukloni njegovu zemlju sa svoje “sive liste” država kojima je potrebna pojačana kontrola i finansijski nadzor.

Ta organizacija bi, kako se očekuje, kasnije danas tokom svog plenarnog sastanka u Singapuru trebalo da objavi takvu odluku, navodi Rojters.

Simšek, koji učestvuje na sastanku, na društvenoj mreži X ostavio je komentar u kojem kaže “Uspeli smo”, što nagoveštava pozitivan ishod za Tursku.

Zemlja je stavljena na "sivu listu" FATF-a 2021. zbog sumnji u efikasnost njenih mera u borbi protiv pranja novca i finansiranja terorizma.

Odluka o uklanjanju Turske sa te liste, ako bude potvrđena, poboljšaće njen međunarodni položaj i izglede za privlačenje investicija.

Na „sivoj listi“ je dvadesetak država koje FATF smatra rizičnim. Ova organizacija je u februaru procenila da je Turska znatno popravila svoj akcioni plan i situaciju u vezi s finansijskim kriminalom.

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Video: Bili smo na degustaciji maslinovog ulja, kako da prepoznate ono pravo

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>