• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Oglasio se EPS: Voda nije ušla u kopove "Kolubare", nema materijalne štete

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

EPS najoštrije demantuje navode Dušana Nikezića iz Stranke slobode i pravde i obaveštava javnost da voda nije prodrla u kopove

  • 0
EPS Logo Foto: EPS

Voda nije ušla u kopove "Kolubare" i nema materijalne štete, saopšteno je iz Elektroprivreda Srbije i rečeno da je proizvodnja uglja stabilna i u vanrednim vremenskim okolnostima.

Kako je saopšteno, EPS najoštrije demantuje navode Dušana Nikezića iz Stranke slobode i pravde i obaveštava javnost da voda nije prodrla u kopove "Kolubare" i da je proizvodnja uglja stabilna.

- Nije pričinjena nikakva materijalna šteta po rudarsku opremu, a kamoli ogromna kako navodi Nikezić, koji još jednom očigledno svesno uznemirava javnost neproverenim i netačnim informacijama. Velika količina kiše koja je pala juče popodne u veoma kratkom periodu otežala je proizvodni proces, ali zaposleni, bageri i druga rudarska mehanizacija nisu bili ugroženi - navedeno je u saopštenju.

Iz EPS-a poručuju da je sistem organizovan tako da se voda kroz sisteme odvodnjavanja i vodosabirnike sakuplja na određene tačke unutar kopova.

Dodaju da su zaposleni i vatrogasci reagovali u skladu sa procedurama, kao i da je trafostanica nakratko preventivno isključena.

- Nije istinito ni Nikezićevo navođenje da ništa nije preduzeto u zaštiti kopova od velikih padavina. Dve velike brane, Bistrica i Trbušnica koje je izgradio EPS, u okviru projekta regulacije sliva reke Peštan za potrebe zaštite kopa Polje E i mesnih zajednica uz sliv reke, tokom jučerašnjeg dana zadržale su oko dva miliona kubika vode. U funkciji su bili i svi ostali objekti sistema za zaštitu kopova od poplava i na taj način je sprečeno izlivanje vodotokova u kopove - navode iz EPS-a.

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Video: Katastrofa u Ljigu: Poplavljeni putevi i kuće, automobili pod vodom a stabla oborena na zemlju

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>