• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

Turci potpisali ugovor o zakupu u industrijskoj zoni: Gradi se novi pogon u Malom Zvorniku

Vreme čitanja: oko 1 min.

U novom pogonu će biti zaposleno 30 radnika

  • 1
mali zvornik Foto: Telegraf/D.G.

Predstavnici turske kompanije "Bauwin decor" i opština Mali Zvornik potpisali su ugovor o zakupu prostora u industrijskoj zoni gde će otvoriti pogon za proizvodnju PVC i drvene stolarija.

Investitor iz Turske će uskoro početi sa uređenjem oko 1.500 metara kvadratnih prostora koji je ruiniran od vremena neuspele privatizacije DP "Gučevo".

Detalji ugovora nisu saopšteni, a u lokalnoj samoupravi su izrazili uverenje da će kompanija "Bauwin decor" ispuniti svoje obaveze i u novom pogonu zaposliti 30 radnika.

- Za nas je ova investicija važna jer obezbeđuje nova radna mesta i pruža mogućnost zaposlenja. Naknada koju će investitor da plaća za korišćenje prostora može srazmerno da bude veća ukoliko ne ispuni ugovornu obavezu i zaposli predviđen broja radnika - rekao je Zoran Jevtić, predsednik opštine Mali Zvornik i dodao da se u tom slučaju angažuje proceniteljska kompanija.

Ovo je, inače, nastavak uspešne saradnje opštine Mali Zvornik sa kompanijom iz Turske koja je pre šest godina u selu Brasini otvorila fabriku za proizvodnju PVC stolarije i zaposlila 38 radnika.

U industrijskoj zoni u Malom Zvorniku investitorima je na raspolaganju 2,5 hektara zemljišta kao i proizvodne hale u kojima je poslednje četiri godine radila fabrika tekstila "Kayra textile DOO" koja je zatvorena. Ovaj opremljen pogon čeka novog investitora uz osnovni uslov da u startu zaposli najmanje 100 radnika.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>