• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

Vesić najoštrije osudio napad na izraelsku ambasadu

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

U napadu je teško povređen pripadnik Žandarmerije

  • 1
Goran Vesić Zlatibor studenti Foto: Tanjug/Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture/Predrag Mitić

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić najoštrije osuđuje današnji teroristički napad na ambasadu Države Izrael u Beogradu u kojem je teško povređen pripadnik Žandarmerije.

Obraćanje ministra prenosimo u celosti:

"Ovaj napad je na žalost logična posledica opšte antisemitske histerije i negativne kampanje koja se u svetu vodi protiv jevrejskog naroda.

Siguran sam da ovaj teroristički akt neće uplašiti naše jevrejske partnere, već naprotiv, da će ih dodatno učvrstiti u nameri da štite svoje državne interese i jevrejski narod gde god on živeo.

Srpski narod deli stradalnu sudbinu sa prijateljskim jevrejskim narodom i mi dobro razumemo koliko je važno stajati na strani istine i pravde čak i kada se to ne sviđa svima.

Ovaj teroristički napad ukazuje na potrebu da Srbija, Izrael, i sve druge partnerske zemlje, ubuduće imaju još bolju koordinaciju u anti-terorističkom delovanju, a u cilju očuvanja globalne bezbednosti i zaštite života ljudi.

Uveren sam da će nadležni organi Republike Srbije u što kraćem roku istražiti pozadinu ovog terorističkog čina.

Našem povređenom policajcu čestitam na ispoljenoj prisebnosti i hrabrosti i želim mu brz oporavak i povratak na dužnost.

Reakcija bezbednosnog aparata Republike Srbije u ovom slučaju šalje jasnu poruku svima koji se usude da destabilizuju Srbiju i ustavni poredak naše zemlje - nema povlačenja pred teroristima".

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Слађана Точиловац Шаљић

    29. jun 2024 | 16:39

    У Србији нема места ни тероризму ни екстремизму било које врсте. Као ни претњама насиљем. Сви државни органи морају да раде као сат у остваривању нулте толеранције на такве појаве. Безбедност , мир и стабилност су најважнији.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>