• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

EU uvela nove restriktivne mere protiv Belorusije

M. M.

Vreme čitanja: oko 1 min.

U novom paketu, EU je proširila ograničenja na prevoz robe drumskim prevozom, uključujući prikolice i poluprikolice, registrovane u Belorusiji

  • 1
sankcije Foto: Shutterstock

Evropski savet danas je usvojio restriktivne mere usmerene na belorusku ekonomiju, s obzirom na, kako je obrazloženo, umešanost beloruskog režima u rat Rusije protiv Ukrajine.

Ove sveobuhvatne mere imaju za cilj da potvrde nekoliko restriktivnih mera koje su već na snazi protiv Rusije, i na taj način se pozabave pitanjem zaobilaženja sankcija koje proizilazi iz visokog stepena integracije između ruske i beloruske privrede, naveo je Evropski savet u saopštenju.

Mere koje su danas dogovorene uticaće na različite sfere beloruske privrede kao što su trgovina, saobraćaj i sektor usluga, dodaje se u saopštenju na sajtu Saveta EU.

Konkretno, nova ograničenja zabranjuju uvoz zlata, dijamanata, helijuma, uglja i mineralnih proizvoda, kao i sirove nafte iz Belorusije u EU, prenela je agencija RIA Novosti. Prestaće i tranzit robe i tehnologija dvostruke namene kroz postsovjetsku republiku.

U novom paketu, EU je proširila ograničenja na prevoz robe drumskim prevozom, uključujući prikolice i poluprikolice, registrovane u Belorusiji.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>