• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Predstave se kao blizak član porodice, pa vas ojade za hiljade evra: Baka "poklonila" prevarantu blizu 3.000€

V. K.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Tek posle izvršene uplate, žena je stupila u kontakt sa članom porodice koji je negirao navedenu komunikaciju

  • 0
baka poruka evri prevara Foto: Shutterstock

Starija žena (85) iz Hrvatske prijavila je policiji da je prevarena za oko 2. 900 evra. Naime ovaj novac je uplatila na račun nepoznate osobe koja joj se, porukom poslatom na mobilni telefon, predstavila kao blizak član porodice.

Prijavu krivičnog dela prevare od oštećene primili su policijski službenici Policijske stanice Slavonski Brod sa ispostavom Vrpolje.

Oštećena žena im je prijavila da je 15. jula na svoj mobilni telefon dobila poruku od osobe koja se predstavila kao blizak član porodice i tražila da joj na račun, otvoren u stranoj zemlji, uplati novac što je žena i učinila.

Tek posle izvršene uplate, žena je stupila u kontakt sa članom porodice koji je negirao navedenu komunikaciju, te je oštećena shvatila da je prevarena za oko 2.900 evra, izvestila je u danas Policijska uprava brodsko-posavska.

Policija, koja traga za prevarantom, upozorava građane da ne uplaćuju novac dok nisu sigurni u verodostojnost osobe sa kojom komuniciraju, piše Poslovni dnevnik.

(Telegraf Biznis)

Video: Kupila majicu na "sniženju", kući shvatila da je upala u zamku: Majka prevarena u dečjem butiku

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>