• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Dve ležaljke i suncobran "samo" 60 evra: Violeta otišla na plažu u Grčkoj, pa se šokirala cenama

Vreme čitanja: oko 2 min.

Na desetine prelepih plaža sa uređenim obalama, mogu biti mamac i isprazniti čak i najdublji džep

  • 0
Grčka Foto: Rina

Letnja sezona je u punom svom jeku, a već po tradiciji veliki broj građana Srbije kao svoju destinaciju za savrsen odmor biraju Grčku. Ipak, dobro vodite računa, ako želite da svoj odmor provedete na Sitoniji, jer vas na pojedinim mestima može papreno koštati.

Na desetine prelepih plaža sa uređenim obalama, mogu biti mamac i isprazniti čak i najdublji džep, jer ćete samo za najam ležaljke platiti veliku sumu novca.

- Obilazili smo plaže koje imaju plave zastavice i zaista su prelepe plaže, međutim ono što nas je iznenadilo da na plaži Koxi beach cena iznajmljivanja dve ležaljke i jednog suncobrana je 60 evra, a ako odete sa porodicom još je duplo skuplje. Ono što nas je dodatno iznerivaro jeste što usred sezone pored ležaljki ne nude apsolutno ništa. Kafić renoviraju, a pritom nemaju ni toalet, pa smo se zapitali da li upošte vredi dati toliki novac samo za ležaljke, malo sunca i morske vode - priča Violeta Kušić iz Arandjelovca za agenciju RINA.

Ona je dodala da, ako umete da istražujete, možete proći dosta jeftinije sa istim užitkom, jer je Sitonija, pored uređenih plaža puna i divljih ali prelepih.

- Otišli smo na plažu Lagomandra, gde je tri puta jeftinije, cena ležaljki je 20 evra, s tim da ako idete grupno možete i da se cenkate. Kafe se kreću od četri evra, pa sve do 6 evra, dok su sokovi oko 3 evra, a cenovnik hrane se kreće od 3 evra za jednu krofnu, do 17 evra za porodičnu picu, što je ja smatram dosta pristojnije u odnosu na Koxi beach, iako se nalazi u neposrednoj blizini luksuznog letovališta Porto Karas - ističe Kušićeva.

Prema njenim rečima, ono što treba svakako posetiti je plaža Tiganja, koja se razlikuje ne samo po gostoprimstvu, već i po usluzi.

- Ne samo što podseća na divlju plažu, ali je sam prilaz jako drugačiji, deo morate preći preške, a kada stignete čeka vas pravi mir jer ova plaža još uvek je nepoznanica turistima. Ono što nas je posebno oduševilo svakako jeste pristup prema gostima, jer se na njoj ležaljke, kao ni suncobrani ne naplaćuju, već samo ono što tokom boravka konzumirate - zaključila je naša turistikinja koja odmor provodi u Grčkoj.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>