• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Italijanski prehrambeni lanac Eurospin ulazi na srpsko maloprodajno tržište

D. J.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Za razvoj u Srbiji biće odgovorna filijala Eurospin Eko

  • 0
eurospin Foto: Wikimedia

Italijanski prehrambeni lanac Eurospin će ući na srpsko maloprodajno tržište u naredne dve godine, objavio je portal Retail Serbia.

Kako je navedeno, predstavnici lanca već traže lokacije za izgradnju svojih modernih diskonta, a nedavno su imali i razgovore sa dobavljačem za opremanje prodavnica u Srbiji.

Eurospin je najveći italijanski diskontni lanac, osnovan 1993. godine, a danas poseduje više od 1.200 prodavnica. Nove prodavnice prostiru se na površinama od oko 2.000 kvadratnih metara i poseduju odeljenja mesare, delikatesa, voća i povrća.

Inače, Eurospin je jedini lanac u Evropi koji prodaje prehrambene artikle isključivo pod svojim brendovima. Tokom 2022. godine kompanija je objavila promet od 9,3 milijarde evra.

Za razvoj u Srbiji biće odgovorna filijala Eurospin Eko koja upravlja prodavnicama u Sloveniji i Hrvatskoj, u kojoj poslendjih godina aktivno radi na ekspanziji, a nedavno je otvorio i prve objekte na Malti.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>