• 1

Vreme čitanja: oko 2 min.

NLB Grupa: Podržavamo region na putu ka novim prilikama

A. V.

Vreme čitanja: oko 2 min.

U srcu Jugoistočne Evrope, NLB Grupa ističe se kao stub finansijske stabilnosti i napretka. Sa dugogodišnjom tradicijom i neupitnom finansijskom ekspertizom, NLB je posvećena ne samo sopstvenom razvoju, već i razvoju i podršci zajednicama u kojima posluje, osiguravajući tako prosperitet i bolji život za sve

  • 1
Poslovni sasatanak, rukovanje Foto: Shutterstock

-Ovaj region je naš dom i zato smo posvećeni tome da Jugoistočnoj Evropi pružimo više od finansijskih usluga. Naša misija je kreiranje snažne zajednice, koja nudi nove mogućnosti svakom pojedincu i svakoj kompaniji. Kako bismo bili efikasniji u sprovođenju ovih ciljeva, kreirali smo ponudu za sticanje većinskog udela u Addiko Bank AG i nadamo se da će je deoničari prihvatiti - rekli su iz NLB.

Kao vodeća bankarska i finansijska grupacija sa sedištem i isključivim strateškim interesom u Jugoistočnoj Evropi, NLB pored svojih osnovnih bankarskih usluga, koje podrazumevaju efikasan digitalni model, posvećena je i unapređenju društvenog i ekonomskog okruženja u matičnom regionu. Aktivnosti Grupe obuhvataju podršku lokalnim kompanijama, osnaživanje preduzetnika, podsticanje kulture, podršku sportu i zagovaranje održivog razvoja.

Sa snažnim prisustvom na srpskom tržištu kroz NLB Komercijalnu banku, nakon uspešne integracije NLB Banke i Komercijalne banke 2022. godine, koja je ocenjena kao jedna od najsloženijih, ali i najuspešnijih finansijskih integracija u regionu, NLB Grupa se ističe kao lider u finansijskom sektoru. Pored organskog rasta i povećanja tržišnog udela, Grupa pažljivo prati razvoj događaja u matičnom regionu, tražeći prilike za povećanje vrednosti kroz proširenje poslovanja i akvizicije, kako u bankarskom tako i u nebankarskom sektoru. Addiko banka prepoznata je kao takva prilika, ističu iz NLB.

-Dešavanja u našem matičnom regionu pratimo već dugo i poslovanje Addiko banke smatramo komplementarnim sa našim segmentom poslovanja sa stanovništvom i malim i srednjim preduzećima, kako na postojećim tako i na novim tržištima - objašnjavaju u NLB i dodaju da strategija Grupe predviđa da oko 30 odsto od postavljenih ciljeva do 2030. godine bude ostvareno kroz neorganski rast.

U skladu s tim, NLB će proceniti potencijalne akvizicije i u narednom periodu, kako u bankarskom tako i u nebankarskom sektoru, i realizovaće one koje će doprineti ostvarenju ciljeva. Dobrovoljna javna ponuda za sticanje većinskog udela u Addiko banci je u potpunosti u skladu sa novom poslovnom strategijom NLB i predstavlja prvu u nizu novih prilika.

NLB je spremna da preuzme važnu ulogu u procesu konsolidacije finansijskog sektora u regionu, kako na tržištima na kojima već posluje, tako i na potencijalnim novim tržištima, čime postaje pravi regionalni lider. To ne znači da NLB Grupa samo želi da ima više od 10 odsto tržišnog udela, a time i sistemski važnu ulogu u društvu, već nastoji da deluje kao spona između tržišta i zemalja u regionu, jer dobro razume svoju ulogu u sve većoj povezanosti tokova kapitala. "Želimo da budemo banka prvog izbora u Jugoistočnoj Evropi" zaključuju iz NLB Grupe.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • jadran

    4. jul 2024 | 13:01

    U Kragujevcu imate 2 ekspoziture u centru sa po dva bankomata i sa po 3 radnika, a u naselju Aerodrom koje pokriva oko 50000 stanovnika ni espoziture ni bankomata, sramota kako radite, vise puta vam je posltat mejl sa ovim problemom i nista, sve ostale banke koje posluju u Kragujevcu imaju makar bankomate. I vi ste imali ali ste ga ukinuli.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>