• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Jedna od najsiromašnijih opština u Srbiji dobila bazen: Ulaznica 200, ležaljka 100 dinara

Vreme čitanja: oko 2 min.

Bazen će radnim danima biti otvoren od 11 do 19 časova, a vikendom od 10 do 19 časova

  • 0
Gadžin Han bazen Foto: D. K.

Skokom u vodu i zaveslajima reprezentativca Srbije u paraplivanju Nikole Ljubisavljevića, u Donjem Dušniku kraj Gadžinog Hana otvoren je bazen, za sada jedini na području te opštine.

Predsednik opštine Gadžin Han Milisav Filipović rekao je na prigodnoj svečanosti da je bazen kompletno opremljen svim sadržajima neophodnih za celodnevni odmor i zabavu.

- Tu su tuševi, svlačionice, toaleti, šank i kafić na otvorenom. Bazen će radnim danima biti otvoren od 11 do 19 časova, a vikendom od 10 do 19 časova. Cena ulaznice je 200 dinara, s tim što će ulaz u prvoj nedelji rada biti besplatan. Tokom čitavog leta biće besplatan za decu do sedam godina, trudnice i osobe sa invaliditetom. Zakup ležaljki je 100 dinara dnevno - izjavio je Filipović.

Bazen u Donjem Dušniku godinama je bio ruiniran i van funkcije, a kompletno je opremljen zahvaljujući projektu koji je opština Gadžin Han realizovala u okviru programa prekogranične saradnje sa Republikom Bugarskom.

Rekonstrukcija je koštala 340.000 evra, s tim što je 50 odsto sredstava obezbedila Evropska unija, a 50 odsto opština Gadžin Han iz svog budžeta.

- Verujemo da će bazen biti odlično posećen, da će ga koristiti ne samo stanovnici opštine Gadžin Han, već i Niša, Leskovca i drugih mesta u ovom kraju. Svakako će uticati na ekonomski razvoj ovog kraja. Od kada je krenula rekonstrukcija bazena krenula je i prodaja placeva u Donjem Dušniku za izgradnju kuća i vikendica. Privatni investitor iz Niša otkupio je plac iznad bazena za igradnju bungalova. U toku je izrada projektne dokumentacije za izgradnju 40 bungalova - rekao je Filipović.

Nikola Ljubisavljević (24), apsolvent Šumarskog fakulteta u Beogradu i reprezentativac Srbije u paraplivanju, rekao je da mu je bila čast što su ga predstavnici opštine Gadžin Han pozvali da prvi uđe u vodu i otvori bazen u Dušniku.

- Plivam od svoje desete godine i osvajao sam medalje na različitim takmičenjima, ali nisam do sada dobio ni jednu sličnu nagradu za rezultate koje sam do sada postigao. Prilika da otvorim bazen za mene jeste jedna vrsta nagrade. Posebno mi dolazak ovde danas znači jer se radi o kraju iz koga su moji roditelji i u kome sam proveo dobar deo detinjstva - rekao je Ljubisavljević koji je marta ove godine ostvario svoj najbolji rezultat i osvojio četvrto mesto na Svetskom kupu u Italiji.

Otvaranju bazena u opštini Gadžin Han u kojoj živi manje od 6.000 ljudi prisustvovale su pored meštana i ministarka državne uprave i lokalne samouprave Jelena Žarić Kovačević i pomoćnica ministra za evropske integracije Sandra Šimić.

Bazenom će upravljati Turistička organizacija Gadžin Han, a moći će istvoremeno da ga koristi 400 kupača.

(Telegraf Biznis)

Video: Investicija vredna 15 miliona evra: Vesić položio kamen temeljac za izgradnju ritejl parka u Šidu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>