• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Detaljan vodič cena za odmor u Grčkoj: Evo koliko novca je neophodno za "osnovno" uživanje, i kako da uštedite

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Kako se navodi, cene u Grčkoj su skočile za bar 20 odsto

  • 0
Grčka kafić bar kafa muškarac Foto: Shutterstock

I ptice na grani znaju da su cene u Grčkoj skočile, kao i sama putarina, te vam je sada potrebno mnogo više novca nego ranije kako bi odmorili bez ikakve brige o nedostatku para.

Na internetu jedan korisnik Fejsbuka rešio je da sam prikupi informacije o troškovima, verovatno kako bi znao šta da očekuje, te je napisao:

- Evo ja ću postaviti pitanje i molio bih samo za iskrene odgovore... Koliko ukupno para potrošite za letovanje u Grčkoj ove sezone? Znači od goriva, putarina, smeštaja, sve što se ponese (gotova jela, slaniši za decu i slatkiši..), ležaljke, kafe, sladoledi, peciva, ručkovi, večere...

Mnogi u komentarima nizale su se cifre koje su se kretale između 1.500 do 2.000 evra.

- Ove godine bez 2000 evra ništa, 10-11 dana. Svoj prevoz, smeštaj, hrana, plaže, i sve to za porodicu bez nekih većih prohteva... Sve to može ići i na 3.000 ako se jede samo u restoranima, dodatni izleti, skuplje opcije korišćenja plaža... Prošle godine isti period, ista dužina letovanja, isti naćin letovanja, približan kvalitet destinacije, sve ukupno 20% jeftinije nego ove... - bio je jedan od komentara.

Potom, jedan korisnik je objavio detaljnu računicu.

- 500 evra smeštaj ( inače je 700, dobio popust kao stara mušterija), 200 evra prevoz sa putarinama, oko 100 evra sve oko osiguranja i pomoc na putu), i dnevni trošak za nas troje oko 60-70 evra ...( ruča se na plazi po beach barovima ili restoranima, giros, klub sendviči i chicken nugets ili šta već ima).. Znači oko 1400 evra, ipak može to i skromnije, a naravno da može i mnogo bogatije.

Potom, još jedna porodica od tri odrasle osobe i malog deteta za devet dana potrošili su 1.300 evra.

- Tru odrasle osobe i dete od 9 god. Imali smo plaćen hotel sa doručkom i večerom. To je koštalo oko 1.600-1.700 evra. Sutra nam je 9. dan i potrošili smo 1300 evra do sad, na lezaljke, suvenire, ručkove, pića itd. Tako da sam premašila svoja očekivanja, mislila sam da ćemo potrošiti oko 1000 evra, a ovo ostalo poneli za svaki slučaj.

Bilo je i onih koji su za 10 dana potrošili 550 evra, te se ovo može smatrati i savetom za uštedu.

- Ja sam u agencijskom aranzmanu, pocetkom juna, na krfu, ukupno potrosila za 10 dana 550 evra. Frape svaki dan, dva puta seli u tavernu, dva puta pojeli giros, ostalo je bila pekara i prodavnica, nismo koristili lezaljke, plaćali svaki dan buseve po ostrvu, kupila poklone i maslinovo ulje, ništa mi nije falilo.

Naravno, bilo je i onih koji su potrošili oko 2.500 do 3.000 evra za 10 dana, i kako su naveli, nije bilo preterivanja. Jasno je da će cena zavisiti od vaših svakodnevnih rutina, izbora plaža, ležaljki, pića i slično, ali jedno je sigurno, snalažljivost tokom odmora je najslukplja osobina.

(Telegraf Biznis)

Video: Spremao nam je svoja jela u Beogradu: Džek je šef sa Mišelinovom zvezdicom i griluje futoški kupus

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>