• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Holandski proizvođači čipova žele da vlada uloži do 150 miliona evra godišnje u taj sektor

D. J.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Prema Verhagenu, svaka zemlja, uključujući Holandiju, treba da doprinese ovoj promeni i regulaciji sektora čipova

  • 0
Holandija, Zemlja lala Foto: Pixabay/herryway

Holandske kompanije za proizvodnju čipova pozivaju svoju vladu da svake godine uloži 100 do 150 miliona evra u taj sektor.

- Holandija ima jedinstvenu poziciju kao mala zemlja sa jakim sektorom čipova. Bila bi šteta da joj ne dozvolimo da dalje raste - rekao je finansijski direktor kompanije AMSL Pol Verhagen.

On je podsetio da je Evropska unija ranije pristala da više ulaže u digitalnu i zelenu traniziciju da bi ojačala tehnološko liderstvo Evrope, prenosi NL tajms.

Prema Verhagenu, svaka zemlja, uključujući Holandiju, treba da doprinese ovoj promeni i regulaciji sektora čipova.

Holandski ASML je u januaru nagovestio da bi mogao da napusti zemlju zbog kontroverznih planova vlade u Amsterdamu da smanji poreske olakšice za visokokvalifikovane migrante i ograniči broj stranaca koji mogu da pohađaju holandske univerzitete, preneli su mediji.

- Posledice ograničavanja migracije radne snage su velike, ti ljudi su nam potrebni za inovacije. Ako ne možemo da dovedemo te ljude ovde, otići ćemo negde gde možemo da rastemo - upozorio je tada izvršni direktor ASML-a Peter Venink.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>