• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ova tri postera prodata su za više od 10.000 evra: "To je inspirativna poruka iz prošlosti"

D. J.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Tri primerka u različitim veličinama su ranije bila vlasništvo policajca koji je bio stacioniran u Safolku neposredno nakon završetka rata

  • 0

Tri originalna postera iz Drugog svetskog rata na kojima piše "ostanite mirni i nastavite" prikupila su više od 9.000 funti, odnosno više od 10.000 evra na aukciji, što je znatno iznad njihovih najviših procena.

Poster je kreirala britanska vlada da bi se koristio u slučaju uspešne invazije Nemaca.

Tri primerka u različitim veličinama su ranije bila vlasništvo policajca koji je bio stacioniran u Safolku neposredno nakon završetka rata. Fred Virlei-Birch, direktor aukcionara Anderson and Garland iz Njukasla, rekao je da "oni stoje kao inspirativna poruka iz prošlosti".

Druga dva postera, na kojima se navodi "vaša hrabrost, vaša vedrina, vaša odlučnost će nam doneti pobedu" i "sloboda je u opasnosti", bila su naširoko distribuirana tokom prvih meseci sukoba.

Ali plakati "održi mir" držani su u rezervi "da bi se koristili tokom teških kriza", tako da dizajn "nikada nije javno izložen tokom rata", rekao je direktor Rajli-Birč, prenosi BBC.

- Tri postera, koliko nam je poznato, nikada se ranije nisu pojavila kao kompletan set na aukciji, tako da smo veoma zadovoljni što smo mogli da ih prodamo - dodao je on.

Manji poster prodat je u četvrtak za 2.210 funti, poster srednje veličine za 3.250 funti, a najveći od tri poster za 3.640 funti, što je ukupno 10.763 evra.

(Telegraf Biznis)

Video: Poseta japanske delegacije Comtrade-u

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>