• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Muškarac tužio BMW: Ostao je bez prsta ali je dobio milionsku odštetu

V. K.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Iako BMW navodi da u uputstvu koje ide uz automobil stoji upozorenje, porota je stala na stranu povređenog

  • 0
Germany Earns BMW Foto: Tanjug/AP

U slučaju koji bi neke vlasnike BMW-a mogao naterati da preispitaju svoju ljubav prema finijim stvarima, vlasnik X5 iz 2013. izašao je kao pobednik - bez dela palca, ali bogatiji za 1,9 miliona dolara, nakon što je dobio tužbu protiv nemačkog proizvođača automobila.

Godvin Boateng, samozaposleni softverski inženjer, podneo je tužbu protiv BMW u kojoj je tvrdio da mu je automobil, doslovno, odsekao vrh palca.

Sve se to dogodilo zbog vrata s automatizovanim zatvaranjem, koja imaju ugrađeni elektromotor. U julu 2016. godine, Njujorčanin Godvin Boateng naslonio je desnu ruku na rub vozačevih vrata koja su bila blago otvorena. Vrata su se tada zatvorila, a palac je ostao priklješten.

Hirurzi nisu uspeli da zašiju odsečeni deo. Boateng je tužio BMW za 3 miliona dolara, tvrdeći da će, zbog povrede, izgubiti 250.000 dolara godišnje kao samozaposleni softverski inženjer.

BMW je pregledao Boatengov X5 i zaključio da nema problema sa zatvaranjem vrata te da korisnički priručnik sadrži upozorenja o vratima. Slučaj je otišao na suđenje, a početkom ovog meseca porota je dodelila Boatengu 1,9 miliona dolara odštete. Premda BMW nije proglašen krivim za neispravna vrata, porota je ipak zaključila da je 100 odsto kriv za Boatengovu povredu palca, prenosi Poslovni.

(Telegraf Biznis)

Video: U Boki usidrena jahta vlasnika Totenhema: Pogledajte zver od 250 miliona dolara

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>