• 2

Vreme čitanja: oko 2 min.

Skuplje cene vozne karte od septembra

Vreme čitanja: oko 2 min.

Novina je i da će za onlajn kupovinu karata važiti popust

  • 2
Srbija voz Soko pruga železnica Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

Od 1. septembra 2024. važiće novi cenovnik prevoza putnika u unutrašnjem železničkom saobraćaju, a uvode se i novine u načinu naplate.

"Uzimajući u obzir da kompanija Srbijavoz prema važećem cenovniku prevoza putnika posluje već tri godine, a da je u tom periodu došlo do značajnih izmena tržišnih uslova, pre svega povećane cene energenata i rezervnih delova, doneta je odluka o korekciji cena koja stupa na snagu 1. septembra ove godine", navodi se u saopštenju i nastavlja:

"Takođe, novina će biti i veći popust na onlajn kupovinu karata – putem mobilne aplikacije i vebsajta srbijavoz.rs, u visini od 10%, koji se uvodi sa ciljem da putnike motivišemo da svoje karte kupuju unapred i onlajn.

Konkretno, za putnike to znači da će, na primeru nekih od najfrekventnijih linija, cena karte drugog razreda za Regio voz između Beograda i Novog Sada, kupljene preko mobilne aplikacije, umesto dosadašnjih 373 dinara, koštati 445 dinara, a cena karte drugog razreda za Regio voz između Beograda i Užica, kupljene preko mobilne aplikacije, umesto dosadašnjih 730 dinara, od septembra koštati 864 dinara.

Znatno povećanje broja putnika dovodi i do sve učestalije pojave da putnici u vozove ulaze bez prethodno kupljene karte, te istu kupuju kod konduktera, što dalje dovodi do otežanog upravljanja kapacitetima, gužvi i negativnog efekta na komfor putnika. Srbijavoz apeluje na putnike da svoje karte unapred kupe onlajn ili na kartomatima i blagajnama širom Srbije. Dodatno, do septembra će biti postavljeni novi kartomati na preko 20 stanica u Srbiji. Nakon toga, za putnike koji se ukrcaju u voz bez karte, uz redovnu cenu će biti dodatno naplaćena naknada za izdavanje karte u vozu, u iznosu od 500 dinara. Ova naknada neće se primenjivati za putnike koji putovanje započinju na stanici u kojoj ne postoje putničke blagajne i/ili kartomati.

Očekujemo da efekti ovih izmena doprinesu kontinuiranom podizanju kvaliteta naših usluga i poboljšanju korisničkog iskustva putnika. Naglašavamo da, i nakon ovih korekcija cena, železnički prevoz ostaje značajno povoljniji u odnosu na drumski prevoz", zaključuje se.

Detaljniji prikaz cena putnici mogu pronaći ovde: https://srbijavoz.rs/nove-cene-zeleznickog-prevoza-od-septembra/

(Telegraf Biznis)

Video: Predstavljanje novog kineskog brzog voza - Soko

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mrki

    10. jul 2024 | 12:48

    Vozova po unutrašnjosti je sve manje,pruga Beograd-Mala Krsna nikada nije završena,a uložene su ogromne pare,do Niša se putuje 7h,sramota ...

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>